Hannah Westra
Hannah Westra Design 13 jan 2016

Deze multifunctionele kledingkast werkt ook prima als room divider

Het maakt niet uit of je in een kleine of grote ruimte woont, meubels die je voor meerdere dingen kunt gebruiken zijn altijd handig. Deze multifunctionele kledingkast is bijvoorbeeld ideaal voor een studio of eenkamerappartement. Zolang hij dichtstaat is het gewoon een compacte kast met lekker veel opbergruimte. Heb je geen binnenmuren en wil je net even iets meer privacy creëren? Dan tover je de kast binnen een handomdraai om tot room divider. Handig!

De multifunctionele kledingkast is een ontwerp van Studiomama; het creatieve bedrijf van Deense designer Nina Tolstrup en haar man Jack Mama. Haar Scandinavische roots zien we terug in het design: de kast is simpel, maar tegelijkertijd wel heel stijlvol.

De kledingkast heeft een mooie basis van esdoorn- en cederhout die voor een groot deel bestaat uit balken. Daartussen spande Tolstrup een pastelroze stof. Als de kledingkast dichtstaat is het een compacte kast van vrij normaal formaat. Het grote voordeel van het ontwerp: naast de deuren die je aan de voorkant open kunt zetten, kunnen ook de wanden aan de zijkant open. Op die manier verander je de kledingkast dus heel makkelijk in een room divider, zonder dat de functie van de kast zelf verloren gaat.

De kast heeft bovenin een stang om kleding aan op te hangen en onderin tien handige lades in verschillende formaten. Tolstrup ontwierp de kast toen ze na een kort verblijf in Stockholm terugkeerde naar haar woonplaats Londen. Daar bedacht ze zich dat hun leef- en werkplek best eens opnieuw ingedeeld mocht worden. In plaats van een grote verbouwing, maakte ze deze multifunctionele kledingkast. Voor hen was dit de ultieme oplossing om meer opbergruimte en tegelijkertijd een flexibele room divider te creëren. Met dit handige alternatief voor een permanente muur kan de ruimte optimaal gebruikt worden!

Ook handig: in deze kast schuilt een complete badkamer!

Fotografie: Dennis Peterson & Elsa Young

www.dezeen.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Deze multifunctionele kledingkast werkt ook prima als room divider
Sluiten