Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 12 november 2015

Deze moderne villa bewijst dat glas en beton de beste combinatie is

Dit prachtige huis is ontworpen door Pitsou Kedem en staat in Israël. De moderne villa is compleet gemaakt van beton en glas, volgens ons een van de betere combinaties! Het huis heeft een bijzonder ontwerp: de buitenkant is een grote ‘box’ met daarbinnen een kleinere box. Hierdoor heb je vanaf de eerste verdieping een prachtig zicht op de begane grond.

Het huis heeft de toepasselijke naam ‘Concrete Cut’ gekregen. Kijk snel mee naar de prachtige foto’s!

Op bovenstaande foto is de bijzondere architectuur goed te zien. De eerste verdieping ‘begint’ pas op het midden van het huis, waardoor je vanaf de bibliotheek een prachtig uitzicht naar beneden hebt, zowel op het interieur als op de tuin met waanzinnig zwembad.

De dubbele hoogte van de woonkamer wordt extra geaccentueerd door de prachtige plafondlampen. Heb je zelf thuis geen hoog plafond? Met deze tips kan je een hoog plafond faken!

Alle grote glazen wanden geven toegang tot de prachtige tuin met zwembad. De betonnen vloer wordt alleen doorbroken met de strip van de schuifdeur, waardoor het terras echt onderdeel is van de woonkamer.

Binnen zijn alle betonnen muren nog steeds zichtbaar en niet afgewerkt. Om toch wat kleur aan het basic kleurenpalet toe te voegen, zien we hier en daar een geel meubel of accessoire.

‘s Avonds wordt het huis prachtig verlicht door grote spots. Zo is deze moderne villa dé eyecatcher van de straat!

Een ander architectenkoppel laat zien dat hout en beton óók heel goed samen gaan. Bekijk hier de binnenkijker!

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
Deze moderne villa bewijst dat glas en beton de beste combinatie is
Sluiten