Hannah Westra
Hannah Westra Architectuur 15 okt 2015

Deze moderne boekhandel in Beijing brengt het beste van drie werelden samen

Deze moderne winkel in Beijing brengt het beste van drie werelden samen: boeken, koffie en groen. Euhm, vier eigenlijk. Want ook de architectuur is te gek! Het pand staat in een bekend authentiek straatje vol typische Chinese architectuur en heeft deels nog een traditionele gevel. Het klinkt als een droom: een heerlijk geurende kop koffie in de ene hand, een goed boek in de ander. Omringd door plantjes en ontspannen in een sociale omgeving aan lange tafels. Deze koffie- slash boekhandel lijkt ons in elk geval een erg fijne manier van slow living!

Het redesign van deze moderne boekhandel lag in handen van Archstudio. Eerder was het gebouw een winkel die Chinese verf en oude boeken verkocht. Het nieuwe concept is gebaseerd op de moderne (digitale) informatiewereld: traditionele boekhandels moeten volgens Archstudio klanten een ervaring aanbieden die ze niet online kunnen krijgen. We kunnen ons maar al te goed voorstellen dat dit hier prima lukt!

De boekenkasten bestaan uit ijzeren planken en constructies, gecombineerd met transparante materialen. In het midden van de winkel zit een soort eiland, gedeeltelijk omringd door boekenkasten. Het eiland wordt gebruikt als kassa en koffiebar.

>> Vijf tips om je saaie boekenkast een boost te geven.

Op de tweede verdieping staat een zelfde soort eiland. Dit afgesloten deel bestaat uit hoge boekenkasten met daarachter mat glas. Dit kamertje wordt gebruikt als meeting room en dat werkt best wel heel geniaal! Het glas kan namelijk geswitcht worden van transparant naar dekkend en andersom. Op die manier is de ruimte flexibel bruikbaar en kun je dus heel makkelijk meer privacy creëren. Wil je thuis ook graag meer privacy creëren? Dat doe je heel makkelijk met een van deze leuke room dividers.

Om de omgeving wat levendiger te maken, voegden de architecten naast plek voor boeken ook plantenbakken toe aan de kasten. Zo ervaren lezers binnen toch een fijn outdoor-klimaat. Door LED-verlichting aan de onderkant van de plantenbakken, krijgen de bezoekers genoeg indirect licht. De rest van het licht komt vooral binnen door de hoge ramen aan de voorkant van het gebouw.

>> Zelf ook meer planten in huis? Check deze IKEA hacks voor vijf alledaagse items die je ook heel leuk als plantenbak kunt gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.archstudio.cn

Reageer op artikel:
Deze moderne boekhandel in Beijing brengt het beste van drie werelden samen
Sluiten