Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Kunst 5 feb 2016

Deze modebewuste stoelen zijn eigenlijk bedoeld als kunstobject

Dat kledingstukken een prachtige toevoeging kunnen zijn aan je interieur, hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Vooral voor echte fashionistas is het de perfecte manier om je liefde voor kleding ook terug te laten komen in je interieur. Ontwerper Simon Freund bedacht een hele nieuwe manier om je favoriete merken tentoon te stellen. Hij ontwierp een serie stoelen waarvan de zitting is gemaakt van shopping bags met logo’s.

Maar, Simon ontwierp deze stoelen niet alleen omdat ze er cool uitzien. Hij wil met zijn collectie de consumptiemaatschappij markeren. Een maatschappij waar we maar blijven kopen en onze spullen niet meer waarderen.

De serie van zes is gemaakt van donker hout en alle stoelen hebben een simpele constructie. De tassen zijn aan de de stoel geschroefd en fungeren zo als zitting en rugleuning. Door de hengsels nog aan de tassen te laten, is het idee meteen duidelijk. De stoelen zijn vooralsnog niet te koop, maar wie weet gaat daar binnenkort verandering in komen..

Bekijk ook eens deze bijzondere stoelen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

simonfreund.com

Reageer op artikel:
Deze modebewuste stoelen zijn eigenlijk bedoeld als kunstobject
Sluiten