Renée Leeuw
Renée Leeuw Video 25 mrt 2016

Deze man toverde een oud tankstation om tot een te gekke loft

Wie een leegstaand tankstation passeert, zou het pand niet direct een woonbestemming willen geven. Benzinestations liggen over het algemeen aan een drukke weg en daarnaast is de vorm van het gebouw niet per se visueel aantrekkelijk. Robert Guthrie dacht daar duidelijk anders over en we moeten hem gelijk geven. Nog voor New Orleans getroffen werd door orkaan Katrina (2005) kocht hij een voormalig tankstation om er een woning van te maken. Zijn zoontje dacht dat hij gek was geworden, maar toch de video laat duidelijk zien dat Robert wist waar hij mee bezig was. Hij toverde het benzinestation om tot een onwijs gave loft met veel verwijzingen naar de geschiedenis van het gebouw.

Zo maakte Robert de knoppen voor zijn keukenkastjes van metalen automerk-platen en gebruikt hij een oude houder voor een olietank nu als toiletrolhouder. Robert is kunstenaar en zijn huis hangt dan ook vol zelfgemaakte kunstwerken, zoals ingelijste speelgoedautootjes, maar ook de tegelmuur in de badkamer is een kunstwerk op zich. Het grote voordeel aan wonen in een oud tankstation? Het enorme platte dak doet prima dienst als dakterras! Kijk maar even naar de video voor een tour door zijn huis.

Wil je zelf ook weleens ervaren hoe het is om te wonen in een voormalig tankstation? Je kunt een paar nachtjes in dit huis ook gewoon boeken via Airbnb.

Reageer op artikel:
Deze man toverde een oud tankstation om tot een te gekke loft
Sluiten