Deze man bouwde de grootste Rubiks kubus ooit

Het oplossen van de Rubiks kubus is niet bepaald een piece of cake. Ook als je best wat ruimtelijk inzicht hebt, is het lastig om alle blokjes zo te draaien dat elk vlak één egale kleur heeft. Voor puzzelfanaat Tony Fisher is het daarentegen een eitje. Deze man is niet alleen een genie in het oplossen van zogenaamde Twisty Puzzles, maar is ook een verfent puzzelmaker. Wat begon als een hobby is inmiddels uitgegroeid tot een heuse business. Zo werkte hij al samen met verschillende puzzelmerken om zijn puzzels ook op grote schaal aan de man te brengen. Onlangs maakte hij een wel heel bijzonder project, namelijk een levensgrote Rubiks kubus!

De kubus is anderhalve meter groot en is daarmee de grootste Rubiks kubus ter wereld. Tony gaat zijn creatie dan ook opgeven voor het Guinness World Book of Records, het enige boek dat hij met plezier leest. In onderstaande video vertelt Tony meer over zijn gigantische kubus.

Wat je hier nu precies aan hebt, kunnen wij ook nog niet helemaal begrijpen. Het oplossen van deze mega kubus duurt namelijk nóg langer dan de kleine versie, maar grappig is het wel!

rubiks kubus

Nu we het toch over spelletjes hebben.. onlangs schreven we een artikel waarin we een aantal leuke tips voor een spelletjesavond thuis geven.

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
Deze man bouwde de grootste Rubiks kubus ooit
Sluiten