Deze loft in Den Bosch is geïnspireerd op de New Yorkse bouwstijl

Voordat de bewoners van deze loft in Den Bosch hiernaartoe verhuisden, woonden zij een tijdje in New York. Zij zijn gek op deze stad, komen er nog regelmatig en toen zij terugkeerden naar Nederland wisten zij in elk geval één ding zeker: zij wilden een klein beetje van die wereldstad meenemen naar hun nieuwe woning in Den Bosch.

Ze kochten een voormalig kantoor van maar liefst twintig meter diep en schakelden EVA architecten in om het om te toveren tot een loft-achtige woning, die zoveel mogelijk ervaren kan worden als één ruimte. Dat was nog best een uitdaging, want hoe zorg je ervoor dat zo’n grote ruimte van 200 vierkante meter ruimtelijk, licht en tegelijkertijd ook als een huis voelt? Architect Jeroen Makkink vertelt.

loft in den bosch

“Meestal krijgen wij de vraag om zes slaapkamers in een woning van 120 vierkante meter te maken, maar deze keer was het andersom. We hadden een ruimte van 200 vierkante meter en de opdrachtgever wilde maar één slaapkamer. Des te leuker dus om de uitdaging eens op deze manier aan te gaan!”

Sebastian van Damme_Maes Development-6860kopie

Door een houten kubus (van multiplex met een licht geborsteld eikenfineer) middenin de woning te plaatsen, wordt de ruimte opgedeeld, maar blijft de ruimtelijkheid behouden.

Sebastian van Damme_Maes Development-7247kopie

Sebastian van Damme_Maes Development-6929kopie

Sebastian van Damme_Maes Development-7074kopie

Het bestaande pand had eigenlijk alleen in de voorgevel een raamopening en in de achtergevel een dubbele deur met wat glas. Het pand was dus behoorlijk donker en de tweede uitdaging was dan ook om meer daglicht in huis te krijgen. Door het daglicht vanaf het dak toe te laten en de vides in de vloeren te maken, kunnen de bewoners nu maximaal profiteren van het daglicht.

Woon jij in een donker huis? Check dan even onze tips voor meer licht in een donkere ruimte.

Sebastian van Damme_Maes Development-6884kopie

Sebastian van Damme_Maes Development-7050kopie

Sebastian van Damme_Maes Development-7182kopie

Sebastian van Damme_Maes Development-7200kopie

Sebastian van Damme_Maes Development-7147kopie

Sebastian van Damme_Maes Development-7130kopie

De bewoners – een hardwerkend stel in de modewereld – wilden ook dat hun liefde voor New York terug zou komen in het ontwerp. Jeroen vertelt dat ze constant samen ideeën hebben uitgewisseld. Uiteindelijk kozen ze voor een industriële trap, zwarte stalen balken, een open ruimte, oud metselwerk (de bakstenen muur) en een betonnen vloer om zo die typisch New Yorkse stijl terug te brengen naar de loft in Den Bosch.

Wil jij ook zo’n stijl in jouw huis? Bekijk dan even dit artikel met tips voor een industrieel interieur.

Sebastian van Damme_Maes Development-7279kopie

Loft64 plattegronden

loft64 doorsnede

Vond je dit huis te gek? Bekijk dan zeker ook even deze prachtige loft!

Reageer op artikel:
Deze loft in Den Bosch is geïnspireerd op de New Yorkse bouwstijl
Sluiten