Deze loft heeft hoge plafonds, grote ramen én een goede indeling

Dit prachtige huis in Oregon heeft een fantastische indeling! Op de begane grond heeft het huis veel weg van een loft: open, ruimtelijk en verbonden. Om de slaapkamers en badkamer toch iets meer af te zonderen is er een mooie galerij gebouwd. Hierdoor blijft de indeling nog steeds heel open, maar het zorgt ook voor meer privacy.

‘Serendipity House’ (zelfs de naam is prachtig) is ontworpen en gebouwd door architect Jordan Iverson.

Om het huis zo open en ruimtelijk mogelijk te maken zijn de muren in het woongedeelte twee verdiepingen hoog. In het midden van de kamer loopt een galerij met toegang tot de slaapkamers en badkamer.

>> 7 tips voor het decoreren van een interieur met hoge plafonds

De indeling van de ‘loft-achtige’ woonkamer is helemaal aangepast op de plaatsing van de bijzondere open haard. De haard staat dan ook prominent in het midden van de woonkamer, als scheiding tussen de twee zithoeken. De haard is gemaakt van staal, glas en hout uit een oude boerderij.

Naast de open haard is ook de keuken een echte eyecatcher in het interieur. Iverson heeft ervoor gekozen om juist geen bovenkasten te plaatsen, maar een breed raam zodat de bewoners tijdens het koken prachtig uitzicht over de tuin hebben. De lamp boven het kookeiland is een eigen ontwerp, bevestigd aan de galerij. Hierdoor is de lamp niet zomaar verlichting, maar echt onderdeel van de architectuur.

De bewoners wilden graag een kleurig detail in het interieur en gaven daarom de lampen en schuifdeuren een felrode kleur. Een mooie manier om de keuken van de eettafel te scheiden.

Ook hier zien we weer dat de snoeren van de lampen niet zijn weggewerkt, maar onderdeel worden van de verlichting. Bekijk hier meer te gekke voorbeelden!

De op maat gemaakte trap komt uit op de galerij. De galerij geeft een te gek uitzicht op het hele interieur en geeft toegang tot de slaapkamer en luxe badkamer.

Zou je wel van zulke prachtige hoge plafonds willen hebben, maar is het bij jou thuis niet mogelijk? Wij geven je vier tips voor het faken van een hoog plafond!

freshome.com

Reageer op artikel:
Deze loft heeft hoge plafonds, grote ramen én een goede indeling
Sluiten