Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 28 apr 2018

Deze kleurbeelden van Amsterdam laten zien hoe de stad er rond 1900 uitzag

Deze kleurbeelden van Amsterdam nemen je mee naar onze hoofdstad rond 1900. Al eerder lieten we je prachtige kleurbeelden van het Rotterdam vóór de oorlog zien en het gave aan die serie beelden is dat ze haast onherkenbaar zijn. Dat komt natuurlijk doordat Rotterdam voor een groot deel is weggevaagd door de oorlog. De huidige architectuur die wij van deze stad kennen lijkt dan ook in de verste verte niet op die van vroeger. Deze keer hebben we dus een serie beelden voor liefhebbers van onze andere grote stad, Amsterdam.

Wederom werd gebruik gemaakt van de Photochrom-techniek, waarbij een kleurenafdruk gemaakt wordt van het negatief van de zwart-wit foto. Wat denk je.. zullen de oude kleurbeelden van Amsterdam net zo verrassend zijn als die van Rotterdam?

De omgeving van het Centraal Station was in elk geval een stuk groener rond 1900, maar het Rijksmuseum lijkt daarentegen – na een jarenlange renovatie – weinig veranderd!

Hierboven een afbeelding van de Herengracht, de locatie van ons kantoor! Benieuwd naar meer kleurbeelden van Amsterdam rond 1900? Bekijk ze op Froot!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze kleurbeelden van Amsterdam laten zien hoe de stad er rond 1900 uitzag
Sluiten