Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 17 januari 2016

Deze kerk is gebouwd om meer vrouwen naar de dienst te krijgen

Wereldwijd gaan er steeds minder mensen naar de kerk. Dat is in principe geen nieuws, maar in Taiwan lijkt het erop dat vooral vrouwen de dienst aan hen voorbij laten gaan. Daarom besloot een groep Taiwanezen een kerk in de vorm van een hoge hak te maken. De vorm van de het gebouw moet meer vrouwen naar de kerk lokken. Of het gaat werken, moeten we nog even afwachten. Naar verwachting opent de kerk op 8 februari, tijdens het Chinese Nieuwjaar.

De kerk is zo’n tien meter hoog en bestaat uit maar liefst 320 stukken glas. Onderstaande video laat het bijzondere bouwsel van alle kanten zien.

Of deze hoge hak ook daadwerkelijk meer vrouwen naar de dienst krijgt, is nog even afwachten dus. Wat betreft de kleur moeten we wel zeggen: wij zouden toch écht voor een zwarte pump met rode zool gaan, zoals de klassieke Louboutins! En nu we het toch over schoenen hebben. Met deze opbergtips val je nooit meer over je rondslingerende pumps.

Dit is overigens niet de eerste kerk die een gekke vorm aanneemt. Eerder zagen we al een kerk in de vorm van een kip en een render van een héél gaaf design ín een rots.

www.dailymail.co.uk

Reageer op artikel:
Deze kerk is gebouwd om meer vrouwen naar de dienst te krijgen
Sluiten