Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 10 december 2015

Deze kerk heeft een deuk opgelopen!

Deze kerk ziet er echt té cool uit en is een goed voorbeeld van iets wat we de laatste tijd steeds vaker zien: kerken met bijzondere architectuur! Niet alleen wanneer de kerk wordt verbouwd als woonhuis – zoals deze oude kapel mét klimmuur – maar ook bij kerken die gewoon nog worden gebruikt waarvoor ze oorspronkelijk bedoeld zijn. Deze kerk in Hamburg heeft een wel heel bijzondere vorm! De stenen zijn zo geplaatst dat het mogelijk was om met de muur een ronde vorm te maken.

‘The Ecumenical Forum’ is ontworpen door Wandel Lorch Architekten. Deze architecten hebben al aardig wat ervaring met bijzondere vormen en materialen. Het gebouw staat in een industrieel gebied van Hamburg en de stijl van dit gebouw kwam goed overeen met de architectuur in de omgeving.

‘The Ecumenical Forum’ is gemaakt van rode bakstenen in verschillende tinten. De twee grootste deuken worden extra geaccentueerd door het kruis en de bel. Door de bijzondere en moderne vorm krijgt de kerk een stedelijke uitstraling, wat perfect past in de omgeving van de haven.

Dit is zonder twijfel de meest gave kerk ooit

Bekijk ook eens deze kerken met een bijzondere vorm:

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Deze kerk heeft een deuk opgelopen!
Sluiten