Renée Leeuw
Renée Leeuw Video 13 sep 2015

Deze jongen bouwt de meest waanzinnige hutten in het bos zonder moderne spullen

Zou jij in het wild kunnen overleven zonder geld, eten, spullen of hulp van anderen? Grote kans dat je het nog geen dag overleeft en dat je ‘s nachts geen oog dicht durft te doen. Misschien dat je wel een primitief hutje kunt bouwen van een paar takken, maar echt veel veiligheid en bescherming biedt dat ook weer niet. Tja, we hebben het té goed voor elkaar hier in Nederland en zouden in het wild niet lang overleven, simpelweg omdat de noodzaak tot survival er niet is. De meesten zouden niet eens een vuurtje kunnen maken zonder aansteker of lucifers!

Toch zijn er genoeg mensen die zich voorbereiden op the wildlife. Er zijn genoeg survivalgidsen te vinden met overlevingstips en het internet staat er natuurlijk vol mee. Zo stuitten wij op de video van een Australische jongen, die hutten kan bouwen als een baas. Hierbij gebruikt hij alleen maar materiaal uit zijn directe omgeving: modder, steen en takken. Check onderstaande video maar even en check de video beschrijving voor meer info over het project.

Over het project
Door de regen deed deze jongen 102 dagen over het bouwen van de hut, maar als het weer mee zou werken dan was hij met 66 dagen wel klaar geweest. De hut is uiteindelijk zo goed gebouwd dat het weer-, wind- en vuurbestendig is.

Waarom?
De Australiër woont zelf gewoon in een modern huis en eet ook niet uit het wild. Hij ziet het survival-deel puur als hobby en duikt hiervoor graag de bossen in om te experimenteren met verschillende bouwmanieren en materialen. Op zijn blog vind je meer projecten en handige tips voor wie eenzelfde hobby heeft.

Bovenstaande boomhut is gebouwd door een vriendengroep. Zij kozen wél voor een leven in het wild. Meer daarover vind je hier.

Reageer op artikel:
Deze jongen bouwt de meest waanzinnige hutten in het bos zonder moderne spullen
Sluiten