Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Compact Wonen 24 jan 2016

Deze inklapbare tafel verstop je in een handomdraai in de muur

Als je woont in een kleine studio of appartement, moet je soms goed omgaan met de ruimte die je hebt. Wij gaven je al een aantal tips waardoor je eettafel tóch in je huisje past – lees ze hier! – maar soms is het fijn als slimme ontwerpers met nóg slimmere oplossingen komen. Want een eettafel in huis is bijna onmisbaar, vooral als je houdt van gezellige diners of als je veel vanuit huis werkt. Deze inklapbare tafel, ontworpen door Bogdan Ciocodeica en Diana Rosu, is dé oplossing.

Het bijzondere aan de inklapbare tafel is dat deze uit één stuk hout is gemaakt. Het reststuk van de houten plaat is tegen de muur aan geschroefd. Ben je klaar met eten of werken? Dan kiep je de tafel in een handomdraai (letterlijk..) weer tegen de muur aan. Geniaal toch?

De tafel is gemaakt van mooi licht hout en wordt, wanneer ingeklapt, op zijn plek gehouden door houten schuifjes. Het bespaart je niet alleen heel wat ruimte, maar het ziet er ook nog eens cool uit!

De tafel zit niet vast met een scharnier, het is echt een los onderdeel. Het uiteinde van de tafel rust op de onderkant van de ‘vorm’ in de muur, ook wanneer de tafel is uitgeklapt. De poten trek je bij elkaar door middel van een houten verbindingstuk. De tafel heeft een Scandinavische look door de wijde tafelpoten. Volgens ons al met al een perfecte toevoeging voor je kleine studio of appartement.

Ons lijkt deze tafel al heel erg handig, maar in dit appartement in Parijs is werkelijk alles inklapbaar en uitschuifbaar!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
Deze inklapbare tafel verstop je in een handomdraai in de muur
Sluiten