Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 19 dec 2015

Deze iglo is hét perfecte huis voor wintersporters

Wij denken dat deze iglo het perfecte huis is voor de wintersporters onder ons! Of het nou vriest, regent of héél hard sneeuwt; dit fijne huis kan het allemaal aan. Door de unieke constructie ben je zelfs bij de ergste sneeuwstorm helemaal veilig. De Russische designstudio Skydome heeft de beelden van dit nieuwe project onlangs vrijgegeven. Het zijn renderings en nog geen ‘echte’ foto’s, want de iglo’s worden gefabriceerd as we speak.

Nog een bijkomend voordeel van zo’n iglo? Er zijn geen binnenmuren nodig! En dat biedt heel veel mogelijkheden voor de inrichting van dit ronde huis.

Door de ronde constructie en de ijzersterke materialen kan de iglo 700 kilo sneeuw per vierkante meter dragen. Dat is behoorlijk veel!

Benieuwd hoe je een huis met veel ronde muren het beste kunt inrichten? Check dan even deze vijf tips.

Omdat er geen binnenmuren nodig zijn, is er veel variatie mogelijk. Wil je een open loft? No problem. Toch liever een split-level opstelling zodat de slaapkamer wat meer privacy heeft? Kan ook! Skydome heeft zes verschillende iglo’s ontworpen, in verschillende maten vanaf 34 vierkante meter tot wel 300 vierkante meter.

Door de ronde muren blijft de warmte lekker binnenshuis, wat weer een lagere energierekening betekent. Skydome heeft de huizen ontworpen voor veiligheid, maar ook vanuit financiële overwegingen. Helaas weten we (nog) geen exacte prijzen, maar Skydome meent dat de prijs van zo’n iglo sowieso een stuk lager ligt dan de prijs van een appartement in de Russische hoofdstad.

Ben jij helemaal enthousiast over dit ronde design? We snappen best als het een beetje te ver gaat om zo’n iglo te bouwen als woonhuis. Maar we hebben een goede vervanger: een iglotent die perfect is voor in de achtertuin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze iglo is hét perfecte huis voor wintersporters
Sluiten