Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur augustus 25, 2015

Deze hutjes op de hei hebben geen deur en kom je dus niet zomaar in

Als we over Nieuw-Zeeland schrijven, gaat het op de een of andere manier vaak over hutjes op de hei. Vaak zijn dit huisjes, die erg doen denken aan de hobbit woningen, maar deze keer laten we een ander soort zien. Deze hutten zijn ten eerste niet in een heuvel gebouwd, maar erop en hebben een bijzondere entree. Hier kom je namelijk niet zomaar binnenvallen, je zult via het raam naar binnen moeten klimmen.

Waar dit normaal gesproken alleen gebeurd als je jezelf hebt buitengesloten, is het bij deze hutjes op de hei dus de gewoonste zaak van de wereld!

De hutjes zijn een ontwerp van Cheshire Architects, die een bijzonder soort ‘huis’ wilden maken voor de kust van Nieuw-Zeeland. Dat is in elk geval wel gelukt met deze moderne hutten.

Door het ontbreken van een pad lijkt het alsof de woningen zomaar middenin het gras geplaatst zijn. Daardoor lijkt de connectie met de natuur en de omgeving op de een of andere manier sterker aanwezig. En dat terwijl de huisjes eigenlijk vrijwel geen ramen hebben!

Tip: 5 manieren om een kamer zonder raam te verlichten

De hutjes hebben een oppervlak van 29 vierkante meter. Vanbuiten zijn de huizen gewikkeld in zwart hout, vanbinnen tref je voornamelijk onbewerkt hout en een minimalistisch interieur.

Vind je dit interieur van multiplex eigenlijk ook best gaaf? Goed nieuws, het is ook nog eens best wel cheap en wij hebben zes top ideeën voor multiplex in huis.

Is er bij jou thuis ook een soort open-deur-beleid? Maar wil je eigenlijk van dat lege deurgat af? Wij hebben zes leuke ideeën voor een open deuropening.

Kijk hier voor meer jaloersmakende hutjes op de hei

blog.gessato.com

Reageer op artikel:
Deze hutjes op de hei hebben geen deur en kom je dus niet zomaar in
Sluiten