Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Zitten 24 jun 2016

Deze geniale houten stoel zet je zelf in elkaar met bijzondere ‘puzzelstukken’

Is het nog mogelijk om een stoel opnieuw uit te vinden, met alles wat er tegenwoordig kan en al bestaat? Na een ontwerpproces van negen jaar kwamen de ontwerpers van de Spyndi tot hun conclusie: Ja, dat kan! De Spyndi bestaat uit zestig langwerpige puzzelstukken, die je in elkaar kunt schuiven. Zo creëer je in een handomdraai een super comfortabele houten stoel, die er ook nog bijzonder uitziet.

De vorm van de Spyndi – vandaar ook de naam – is geïnspireerd op het menselijk lichaam. De stoel lijkt in de manier waarop het hout gebogen kan worden behoorlijk op een ruggengraat. Dat ziet er te gek uit, maar het zit ook nog eens goed: door de vloeiende vormen is de stoel ergonomisch verantwoord.

Maar hoe werk dat nou precies? De zestig puzzelstukken krijg je in twee verschillende vormen. Doordat de inkepingen op twee verschillende manieren gevormd zijn kun je zowel ronde als rechte vormen maken. Hierdoor kun je niet alleen een relaxte houten stoel maken, maar ook een bankje, poef of zelfs een daybed.

Team Spyndi hoopte via crowdfunding een gesteld financieel doel te behalen. Met nog een aantal dagen op de teller zijn ze daar al ver overheen. Niet gek, want deze houten stoel is echt briljant! Interesse? Bekijk dan de verdere ontwikkelingen van de Spyndi op Kickstarter.

MEER BIJZONDERE ONTWERPEN?
de Folimate strijkt én vouwt jouw schone was en deze bloempot zweeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.kickstarter.com

Reageer op artikel:
Deze geniale houten stoel zet je zelf in elkaar met bijzondere ‘puzzelstukken’
Sluiten