Amber Grootscholten
Amber Grootscholten Diy 30 dec 2014

Deze hacks maken het leven net even iets makkelijker

De jaarwisseling staat voor de deur en dat gaat meestal gepaard met een lijst van goede voornemens. Ben jij van plan je hele huis op orde te houden in 2015? Dan hebben wij een aantal ideale life hacks voor je, waarmee je dat doel gegarandeerd zal bereiken.

Maak je vooral geen zorgen dat je weer in je oude gewoontes zal terugvallen, want met deze hacks kan het bijna niet misgaan.

Magazine houder
Vind je het moeilijk om al die verschillende verpakkingen in de keuken netjes te bewaren? Hang dan een klassieke magazinehouder aan de binnenkant van de keukenkastjes, lekker uit het zicht. De vorm daarvan is ideaal voor het opbergen van pakken rijst en dat soort verpakkingen.

Hangertjes omdraaien
Vind je het elke keer weer moeilijk om te bepalen welke kleding je moet bewaren en welke je weg moet gooien? Hang dan voor het nieuwe jaar al je kledinghangers achterstevoren op. Hang alles wat je gedragen hebt normaal op. Zo kun je na een maand zien wat je wel en niet gedragen hebt en weet je wat de deur uit zou kunnen.

Zo raak je geen spijkers meer kwijt
Plak aan de onderkant van je hamer een magneet vast met een lijmpistool. De spijkers worden dan aangetrokken door de magneet, waardoor je ze nooit meer kwijt bent.

Stekkers labelen
Trek jij ook altijd zonder na te denken de verkeerde stekker uit een stekkerdoos? Hang dan aan elk snoer een broodlabeltje dat aangeeft van welk apparaat het is.

Kruiden potjes ophangen
Moet je ook altijd de hele kast leeghalen om dat ene potje kruiden te vinden? Hang dan al je kruidenpotjes naast elkaar in de keuken. Dit doe je door het deksel vast te lijmen of boren aan de onderkant van een hoog keukenkastje. Daarna kun je gemakkelijk de pot op de deksel draaien. Super handig en het kan er ook nog eens heel leuk uitzien.

Planten water geven
Ga je op vakantie, maar is er niemand die je planten water kan geven? Steek dan gewoon een flesje met water ondersteboven in de plantenbak. Zorg er wel voor dat het flesje stevig zit, zodat het water er niet te snel uit loopt. Ga je langere tijd weg? Gebruik dan een wijnfles. Als er veel belletjes komen, loopt het flesje te snel leeg. Na een paar keer oefenen, krijg je er handigheid in.

www.domainehome.com

Reageer op artikel:
Deze hacks maken het leven net even iets makkelijker
Sluiten