Deze Gotische kerk werd omgetoverd tot woning met veel eigen ontwerpen

Heb je altijd al in een Gotische kerk willen wonen? Dan is er een kans dat deze droom werkelijkheid wordt. Tenminste, als je 415.000 euro kunt besteden en geen problemen hebt met een verhuizing naar Faversham in het Zuiden van Engeland. De Gotische kerk werd gebouwd rond 1800 en in 1952 verloor het zijn kerkelijke functie. Maar het kwam wel in goede handen terecht. Namelijk die van Nick Kenny, een ontwerper die keukens en badkamers van hergebruikte materialen maakt. Je begrijpt wel dat de keuken en badkamer in dit huis dan ook van zijn makelij zijn.

Steeds meer kerken verliezen hun oorspronkelijke functie – er zijn nu eenmaal steeds minder kerkgangers – en eigenlijk is dat best positief. Zo worden er steeds weer nieuwe functies gegeven aan de oude kerkgebouwen. Zo is een kerk in Ravenstein onlangs verbouwd tot vakantiehuis en dient weer een andere kerk als skatepark.

De kerk staat bij de locals bekend als ‘tin church’ vanwege het exterieur van ijzer. De groene kleur aan de buitenkant van de kerk is ook weer terug te zien in de badkamer, die bewoner en ontwerper Nick zelf maakte.

De keuken maakte Nick tevens zelf van gerecycled materiaal. De combinatie van industriële lampen, houten onderdelen, ouderwetse tegels en verschillende kleuren maakt het geheel levendig en eigentijds. Het zorgt er ook voor dat de oude kerk echt de sfeer van een woning krijgt en dat is toch wel het belangrijkste als je gaat wonen in een kerk.

Kenmerkend aan een Gotische kerk is de vorm van de ramen en deuren. Deze boogvormige lijsten geven zowel de binnen- als buitenkant van de kerk een bijzondere en bovenal karakteristieke look.

Omdat de hoogte van de kerk toch wel een uniek element is – en Nick deze hoogte wilde behouden – werd de slaapkamer als vide in de woonkerk gebouwd. Via een oude brandtrap, die Nick wit verfde, bereik je de slaapvide.

> tips voor het decoreren van een huis met een hoog plafond

Interesse in deze Gotische kerk? Je kunt de verkoopadvertentie (plus meer beelden van het huis) hier bekijken.

Bekijk ook: dansen in een gotische kerk in Brussel

www.themodernhouse.com