Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 16 jan 2017

Deze gescheiden moeder bouwde zelf een nieuw huis voor haar gezin

Cara Brookins uit Arkansas had het jaren niet makkelijk. Na twee scheidingen en enkele gewelddadige relaties was ze klaar voor een nieuw begin. Helaas had ze niet de financiële middelen om een nieuw huis te kopen. Totdat ze een huis vond dat was aangetast door een tornado. Van het huis was niet veel meer over, maar de fundering stond nog. En dat zette haar aan het denken..

We did not only build a house, we rebuild our family

Het gezin heeft het dus niet makkelijk gehad. En Cara was ervan overtuigd dat het gezin ‘iets’ nodig had om weer tot elkaar te komen. Toen Cara haar idee van het huis bij haar kinderen (2, 11, 15 en 17 jaar) voorlegde, waren zij meteen enthousiast.

Met een lening van slechts 150.000 dollar voor de materialen ging het gezin aan de slag. Cara haalde veel informatie van Youtube. Ze vond video’s van klusjesmannen die muren metselden, een fundering repareerde, enzovoorts. De werkwijze deed ze gewoon na!

Het resultaat? Een prachtig huis met vijf slaapkamers, een grote garage voor drie auto’s, een winkeltje en een boomhut van twee verdiepingen. Maar het allerbelangrijkste is dat de kinderen en Cara meer zelfvertrouwen hebben gekregen.

They dive into anything. There’s nothing you could suggest to them that they could not do. It’s an incredible thing

Bekijk ook: Vriendengroep bouwt eigen dorp om samen oud te worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

carabrookins.com

Reageer op artikel:
Deze gescheiden moeder bouwde zelf een nieuw huis voor haar gezin
Sluiten