Deze fotograaf brengt Hong Kong op een fantastische manier in beeld

Hong Kong is een van de meest dichtbevolkte steden ter wereld. Er wonen meer dan zeven miljoen mensen en dat is allemaal mogelijk vanwege de architectuur. De gebouwen van Hong Kong zijn hoog, heel hoog. Dat liet fotograaf Andy Yeung zien in zijn fotoserie, waarbij hij een drone de lucht in stuurde. Fotograaf Michael Wolf daarentegen koos een heel ander perspectief. Hij fotografeert de gigantische wolkenkrabbers horizontaal en dat levert een fantastisch beeld op.

Misschien ken je Michael Wolf al, maar voor wie nog niet bekend is met deze meesterfotograaf, volgt een korte introductie. Wolf is geboren in München, Duitsland. Hij heeft over de hele wereld gereisd en gewoond, maar is momenteel woonachtig in Hong Kong. Wolf heeft al twee keer de World Press Photo award gewonnen (2005 en 2010) en zijn werk wordt wereldwijd getoond in verschillende musea en galeries. Het meest kenmerkende aan Michael Wolf’s werk is het ‘croppen’ van de foto. Een foto wordt pas echt een Michael Wolf foto als hij hem gecropt heeft. Onderstaande fotoserie ‘architecture of density’ laat zien wat we bedoelen met de kracht van het ‘croppen’.

Ben je net als wij groot fan van het werk van Michael Wolf? Zijn serie van Hong Kong is tevens te koop als boek. Bekijk ook even onderstaande video van Foam om meer over deze fotograaf te leren!

www.boredpanda.com

Reageer op artikel:
Deze fotograaf brengt Hong Kong op een fantastische manier in beeld
Sluiten