Deze familie woont in een schuilkelder en dat is best wel cool

In eerste instantie klinkt het niet heel aantrekkelijk om onder de grond te wonen. Zeker niet in een schuilkelder. Denk je even in: geen ramen, geen daglicht en als er eens een stroomstoring is, zit je dus echt helemaal in het donker. Kortom, alleen maar nadelen zou je denken. Maar deze Amerikaanse familie denkt daar heel anders over. De familie koos voor een huis onder de grond om zo te ontsnappen aan hoge woonkosten.

Tja, dat is weer eens wat anders dan de Tiny House movement en we moeten toegeven dat de familie het behoorlijk cool heeft aangepakt. Kijk maar even mee..

1133
267
345
schuilkelder

Aan ondergrondse bouwsels worden natuurlijk weer heel andere eisen gesteld dan normale huizen boven de grond. Daarom kozen de bewoners voor grote buizen van sterk materiaal. Een bijzondere vorm voor een woning, maar juist daarom krijgt het huis best een gezellige sfeer!

537
roomed-ondergronds-huis

De entree is alles behalve normaal: via een luik en een lange trap daal je af naar de woning.

729
824
926

Bekijk ook: de schuilkelder van president Kennedy tijdens de Cubacrisis

1715
1618

Het enige nadeel aan de lange buis is dat er geen centrale hal is en daarom bereik je de ene kamer alleen via de andere kamer. Hoewel het huis er best gaaf uitziet, zouden wij toch liever iets meer geld uitgeven aan een huis mét daglicht.

>> 5 manieren om een kamer zonder raam te verlichten

1225
1519
1815

Over ondergrondse bouwsels gesproken.. in bovenstaande afbeelding zie je rioolbuizen, die nu omgebouwd zijn tot hotelkamer! Meer daarover lees je hier.

1553860437_11b0ad32f3_z

www.viralthread.com

Reageer op artikel:
Deze familie woont in een schuilkelder en dat is best wel cool
Sluiten