Deze enorme ster van LED-verlichting is kunst met een maatschappelijke boodschap

Heb je je weleens afgevraagd hoe een vallende ster eruit zou zien als het echt de vorm van een ster zou hebben? Dan krijg je door de beelden van dit bijzondere kunstwerk wellicht een idee. ‘The Star’ is een levensgrote ster van LED-verlichting, dat meerdere verdiepingen van een open gebouw in beslag neemt. Het kunstwerk is ontworpen door Jun Hao Ong als onderdeel van het publieke kunstfestival Urban Xchange in Penang, Maleisië. Gedurende dit festival verlicht dit lichtkunstwerk een groot deel van de stad.

‘The Star’ is gemaakt van staalkabels en meer dan 500 meter led-licht. Door de strakke lijnen lijkt het alsof de ster echt het gebouw in is gevallen, al ziet het er van dichtbij ook een beetje uit als een neon 3D-spinnenweb.

Jun Hao Ong is een jonge architect die vooral kleinschalige ontwerpen maakt, maar ook tijdelijke installaties zoals ‘The Star’. Hoewel het kunstwerk op de foto’s misschien niet zo groot lijkt, krijg je in het filmpje een klein beetje een idee van de indrukwekkende grootte. Dat is nog eens iets anders dan slapen onder een sterrenhemel!

De enorme led-ster is niet zomaar een kunstwerk, maar heeft ook een maatschappelijke boodschap. Jun Hao Ong ziet het als een soort manifestatie tegen de achteruitgaande omstandigheden in de ooit nog bloeiende stad Lutterworth.

Benieuwd naar meer kunst, dat – net zoals deze ster van LED-verlichting – een maatschappelijke boodschap met zich meebrengt?

thecreatorsproject.vice.com

Reageer op artikel:
Deze enorme ster van LED-verlichting is kunst met een maatschappelijke boodschap
Sluiten