Geert Remmelink
Geert Remmelink Architectuur 25 apr 2016

Deze duurzame woning in Texas is gebouwd voor de toekomst

Je droomt vast wel eens over het ontwerpen van je eigen huis. De bewoners van deze duurzame woning hadden die droom en maakten er werkelijkheid van. Ze wilden een landelijk huis waar ook toekomstige generaties nog veel plezier aan kunnen beleven. Om dat te verwezenlijken zochten ze contact met Rauser Architects. Zij dropten wat ideeën en samen kwamen ze tot een ontwerp voor het huis, dat nog heel veel jaren een plezierig thuis kan zijn voor meerdere generaties.

De architecten wilden het huis zo duurzaam mogelijk bouwen en kozen daarom voor houten balken. Ook hebben ze alle leidingen centraal onder het huis gelegd, op een plek waar de bewoners gemakkelijk bij kunnen. Superhandig, want zo hoeft er niets gesloopt te worden als er een leiding vervangen moet worden. Zelf kan je ook jouw huis duurzamer maken.

Deze duurzame woning is gebouwd volgens het principe van de perfect wall. Dat houdt in dat de houten structuur van binnen goed zichtbaar is, omdat het huis van buiten geïsoleerd is. Bij de meeste huizen zie je de houten balken niet, omdat die verborgen zijn in het isolatiemateriaal. Door dat materiaal aan de buitenkant aan te brengen creëer je een goede isolatie en blijft de karakteristieke structuur behouden.

Waarom een bank kopen als je er ook eentje zelf kan maken? Een op maat gemaakte zitbank is heel praktisch, want je kan er veel spullen in kwijt en je kan ‘m precies zo maken als je zelf wilt! De bank is gemaakt van dezelfde witte planken als de rest van het huis, waardoor hij goed in het interieur past. Door te kiezen voor een structuur van duurzame houten balken ontstaat een landelijke sfeer in het interieur. De houten balken op het plafond en aan de muren gaan een leven lang mee en worden bovendien heel mooi oud. Zo krijgt het huis ieder jaar meer karakter.

De ruimte onder de trap wordt vaak gebruikt als een opbergplek. In dit huis wordt juist de ruimte naast de trap als kast gebruikt. Een slimme oplossing, die je zelf ook gemakkelijk kunt toepassen.

De badkamer heeft een landelijke look, maar is door de zwarte accenten ook heel modern. Wij kunnen een badkamer met zwarte hardware wel waarderen, omdat het een stoer contrast vormt in een lichte badkamer.

Benieuwd naar meer duurzame huizen? Bekijk dan eens dit huis dat lijkt op een silo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

architizer.com

Reageer op artikel:
Deze duurzame woning in Texas is gebouwd voor de toekomst
Sluiten