In deze duurzame spa in Zweden willen wij best een dagje ontspannen!

Als je hier niet tot rust komt, dan weten wij het ook niet meer.. Dit fantastische badhuis staat tussen een granenveld en een enorm meer in Zweden. Aan de ene kant heeft het gebouw heel veel weg van de traditionele Zweedse architectuur, maar tegelijkertijd lijkt het op een enorme kas. Dat was dan ook precies de bedoeling van architectenbureau Tailor Made Arkitekter.

Deze duurzame spa staat aan de rand van meer Vättern in het zuiden van Zweden. Bij het ontwerpen liet het architectenbureau zich inspireren door het bekende Naturhus: een duurzaam concept van architect Bengt Warne uit de jaren zeventig. Hij omringde de leefruimte met isolerend glas zodat er een soort buitenklimaat ontstaat zonder dat het koud wordt.

Roomed-spa-meer
Roomed-kas-spa
Roomed-zitgedeelte-spa

Bijna de helft van de spa is onderdeel van de enorme kas en heeft uitzicht over het meer. In dit gedeelte zijn knusse zitplekken gemaakt waar bezoekers ultiem kunnen relaxen. En hoe tof: er worden op sommige plekken ook echt groenten verbouwd! In het dichte gedeelte van het badhuis zitten verschillende faciliteiten: van een treatment-kamer tot een slaapgelegenheid.

>> Zo maak je van je eigen badkamer een spa

Roomed-groenten-verbouwen-spa
Roomed-tussenverdieping-kas

Afvalwater

Het allervetste aan dit badhuis? De groente- en fruitgewassen worden gevoed door voedingsstoffen uit afvalwater van het gebouw. Naast de te gekke architectuur is de spa dus ook super duurzaam. Het idee van de architect: om een zelfvoorzienend gebouw te maken dat voedsel en warmte genereert in plaats van het te consumeren en afval te maken.

Roomed-kas-badhuis

Meer ultieme plekken om tot rust te komen?

tailor-made.se

Reageer op artikel:
In deze duurzame spa in Zweden willen wij best een dagje ontspannen!
Sluiten