Deze designers renoveerden een oud rijtjeshuis en het resultaat is te gek!

Toen designers Mark Fekete en Viviana de Loera dit rijtjeshuis in Quebec, Canada, tegenkwamen, wisten ze dat ze er iets bijzonders van konden maken. Dat deden ze dan ook. Ze kochten het huis, bedachten wat ze ermee wilden doen en gingen daarna zelf aan de slag. Voordat ze aan de slag gingen met hun eigen huis, hadden de ontwerpers Mark + Vivi als meerdere projecten aangenomen, waardoor ze ook met deze woning uit 1880 wel raad wisten. Het resultaat: een kleurrijk thuis waar de creativiteit vanaf spat!

Mark en Viviana renoveerden het oude rijtjeshuis volledig en voegden een heleboel industriële en stoere elementen toe aan het interieur. Inclusief enorme chalkboard wall in de keuken! Nu wonen ze er zelf en gebruiken ze het huis ook als design studio. Benieuwd? Kijk maar even mee.

Normaal gesproken is een trap in huis vooral functioneel, maar hier maakt hij samen met de muur echt een statement! Aangezien de rest van de ruimte gewoon lekker basic is qua kleuren past zo’n felle kleur prima en fleurt het meteen de hele woonkamer op. Zelf ook uitgekeken op je saaie trap? Zo geef je hem een boost.

Het rijtjeshuis is zo’n honderd vierkante meter groot. Dat is best een fijne ruimte waar je veel mee kunt. Aangezien de woning al meer dan honderd jaar oud is, was hij alleen wel enigszins onhandig ingedeeld. Daarom braken Mark en Viviana een aantal muren af om grotere open ruimtes te creëren. De bestaande houten constructiebalken behielden ze. Voor extra stevigheid plaatsten ze daarnaast een aantal stalen wit geverfde balken die de ruimte meteen een stoer industrieel tintje geven.

Bij het redesign van het huis vond het stel het belangrijk om dingen te hergebruiken. Gesloopte en afgedankte spullen, zoals oude frames en vloerplanken, gaven ze een nieuw leven in meubels. Een mooi voorbeeld daarvan is het kookeiland van sloophout. Tijdens de renovatie ontdekten Mark en Viviana daarnaast een heleboel antieke vondsten, zoals oud speelgoed en vintage borden. Die kregen – al dan niet zichtbaar – ook een plekje in het interieur.

Mark en Viviana wilden een huis creëren waarin het karakter en de geschiedenis zichtbaar waren, maar waar ook moderne en speelse elementen een plekje kregen. Zo maakten ze in de keuken bijvoorbeeld een fijne grote chalkboard wall waarachter een kleine extra wasruimte met vintage kastje schuilt.

Hoewel we zwarte muren meestal afraden in kleine ruimtes, pakt het in deze slaapkamer wel goed uit. Dat komt onder andere door de glimmende, zwarte lak, die het licht weerkaatst. Daarnaast contrasteert deze vrij smalle muur mooi met het wit in de rest van de ruimte en matcht het met de binnenkant van de nisjes.

Een echte eyecatcher is natuurlijk ook het bad op pootjes, we like!

Fotografie: Adrien Williams

markvivi.com

Reageer op artikel:
Deze designers renoveerden een oud rijtjeshuis en het resultaat is te gek!
Sluiten