Design 15 feb 2016 Esmé Brinkman

Deze brillenwinkel met conceptueel interieur is zó cool

Wij houden ervan als winkels net even wat meer uitpakken qua interieur en architectuur. In dit moodboard lieten we je al de coolste winkels zien, en ook uit het interieur van deze restaurants en cafés halen we veel inspiratie. Maar deze brillenwinkel in Griekenland is echt het coolste wat we tot nu toe gezien hebben.

De winkel staat in de hoofdstad van het eiland Euboea, Chalkis. Dit eiland ligt vlakbij het vaste land van Griekenland en is vrij toeristisch. Grote, nieuwe resorts worden afgewisseld met oudere, industriële wijken, en dat is precies waar deze bijzondere brillenwinkel staat.

brillenwinkel
brillenwinkel
brillenwinkel

De winkel staat tussen twee industriële gebouwen in. Door een stalen constructie en simpele zwarte en witte verf wordt er een kubusvormige ingang gecreëerd. De objecten op het betonnen terras geven ons alvast een voorproefje van het bijzondere interieur.

brillenwinkel
brillenwinkel

Het witte interieur is minimalistisch, maar alles behalve saai! De oude stenen muren zijn wit geschilderd, maar niet helemaal dekkend. Dit geeft de ruimte een bijzondere look. De strakke witte vloer en de grillige muren worden gecombineerd met futuristische presentatie meubelen in hoogglans wit. Door deze meubelen gedeeltelijk te beplakken met spiegels, krijgt de winkel een ruimtelijke uitstraling.

>> Zo laat je een ruimte groter lijken door het gebruik van spiegels

brillenwinkel
brillenwinkel

Er zijn aan beide zijden van de L-vormige winkel entrees. Ook bovenstaande ingang is prachtig, maar lang niet zo bijzonder als de ingang aan de achterkant!

Bekijk ook: De nieuwe etq store in Amsterdam: veel beton en ranke staalprofielen

www.314architecturestudio.com

Reageer op artikel:
Deze brillenwinkel met conceptueel interieur is zó cool
Sluiten