Hannah Westra
Hannah Westra Architectuur 22 september 2015

Deze boomhut is gebouwd voor een schrijver op zoek naar rust

Droomde je vroeger altijd al van een eigen boomhut? Dan vermoeden we dat je bij het zien van deze foto’s opnieuw verlangt naar een houten huisje tussen de bomen. Deze hut op palen staat ergens tussen de eikenbommen van een bos in Engeland. Architect Nozomi Nakabayashi ontwierp het houten huisje voor een schrijver die een rustige plek wilde waar hij inspiratie kan opdoen voor nieuwe verhalen. Dat moet bijna wel vanzelf gaan in deze boomhut!

De hut is acht vierkante meter groot, heeft een bureau om aan te schrijven, een open haard en zelfs een verstopt bed onder de vloer. Dit willen wij!

In plaats van een klein beetje licht dat zich door de spleten van de planken heen dringt, heeft deze hut heerlijk veel lichtinval door grote raampartijen aan de zijkant en in het dak. De hut is geïsoleerd met kurk en goed warm te houden door een houtkacheltje. De ramen zijn gemaakt van recycled glas. Aangezien de boomhut op eigen palen staat, beschadigen de bomen niet. Hij is dus net zo lief voor de natuur als deze boomhut in de vorm van een ufo.

Wij zouden heerlijk kunnen slapen in deze hut op palen! Kunnen we mooi nog even verder dromen over onze eigen perfecte hut tussen de bomen. Wil je best zo’n houten huisje in de natuur, maar ben je ook nogal gehecht aan de stad? In Berlijn staan ook gewoon dit soort hutten!

www.nozomi-nakabayashi.com

Reageer op artikel:
Deze boomhut is gebouwd voor een schrijver op zoek naar rust
Sluiten