Deze boerderij in Aalten heeft een prachtige moderne uitbouw

Wanneer oude architectuur wordt gecombineerd met een nieuw design, krijgt het object vaak een unieke uitstraling. Dat zie je bijvoorbeeld in dit typisch Engelse huis, waarbij de Victoriaanse bouwstijl wordt versterkt door een moderne uitbouw. In dit artikel laten we ook een gave combinatie van modern en oud design zien.

De architecten van Bureau Fraai zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van deze boerderij in het Gelderse Aalten. Door de hypermoderne uitbouw ontstaat er een harmonische relatie tussen oud en nieuw. De eigenaren van de boerderij hadden de wens om de boerderij uit te breiden met meer woonoppervlakte, maar ze wilden ook graag het ouderwetse interieur op de schop nemen.

Om meer ruimte te creëren heeft Bureau Fraai de oude schuur naast de boerderij bij de woning betrokken. De schuur en de woning worden met elkaar verbonden door de moderne uitbouw. Deze is met opzet totaal anders dan de schuur: de schuur is gebouwd met dezelfde bakstenen als de woning, terwijl de aanbouw een eigentijdse uitstraling krijgt door middel van een titaanzinken buitenkant.

De voorkant van de uitbouw bestaat geheel uit glas. Hierdoor stroomt het daglicht gemakkelijk naar binnen, waardoor de uitbouw en de schuur een licht en ruimtelijk gevoel krijgen. Ook wordt de tuin op deze manier meer betrokken bij de boerderij, wat ook een wens van de eigenaren was. Door de ramen te omlijsten met zwarte aluminium kozijnen, wit plaat materiaal en een houten balkenconstructie krijgt het vooraanzicht een ruimtelijke uitstraling.

De balkenconstructie die aan de buitenkant te zien is, wordt ook gebruikt in het interieur en steekt prachtig af tegen de witte muren en de lichte vloer. Ondanks dat de uitbouw supermodern is, is deze balkenconstructie ook een fijne knipoog naar het klassieke uiterlijk dat we van oude boerderijen gewend zijn.

Benieuwd naar meer gerenoveerde boerderijen? Bekijk dan eens deze te gekke boerderij dat nu dienst doet als huisartsenpraktijk, of deze oude feestschuur dat werd omgebouwd tot prachtig woonhuis.

www.architectenweb.nl

Reageer op artikel:
Deze boerderij in Aalten heeft een prachtige moderne uitbouw
Sluiten