Fantastisch: het interieur van deze bloemenwinkel is zo mooi dat je er wilt wonen

Ooit bedacht om in een bloemenwinkel te wonen? Na het zien van deze foto’s wil je het, zonder twijfel. Deze botanische winkel in São Paulo is namelijk op alle vlakken zó gaaf dat wij er in elk geval niet meer weg zouden willen. De lichte ruimte zelf is al om verliefd op te worden, maar al dat groen… Yes, it feels like paradise!

Het interieur van deze te gekke oude ruimte lag in handen van de Braziliaanse studio Epicentro. Ze toverden het huis om tot een creatieve ruimte voor een bloemist met vintage kasten en grote tafels om de planten en bloemen op te stallen.

Roomed-bloemenwinkel-01
Roomed-bloemenwinkel-02
Roomed-bloemenwinkel-03
bloemenwinkel
Roomed-bloemenwinkel-04

De mooiste bloemenwinkel ooit

Epicentro liet zich samen met de bloemist zelf, FLO atelier botânico, voor het design inspireren door de bloemenwinkels in de historische buurt Le Marais in Parijs – tevens een favoriete wijk van de Roomed redactie. Het bloemenatelier hield er daarnaast van om kleine tuintjes te creëren in huizen van vrienden. Hierdoor kwam de architect op het idee om de winkel een huiselijke sfeer te geven wat zorgt voor een unieke vibe in de winkel.

Roomed-bloemenwinkel-06
Roomed-bloemenwinkel-07
Roomed-bloemenwinkel-08
Roomed-bloemenwinkel-09

De design studio had een strakke deadline en een beperkt budget, waardoor de stylisten moesten besparen op het interieur. Eigenlijk pakte dat heel goed uit, want hierdoor kozen ze producten in hun meest natuurlijk vorm en kochten ze meubels van vintage shops uit de buurt. Dat past juist heel mooi bij al het groen en de botanische sfeer die in het pand heerst.

De oude apothekerskasten werden volgezet met cactussen en vetplantjes en op de tafels zette de studio handgemaakte terrariums van het atelier. De plantjes in deze bloemenwinkel hebben over het algemeen weinig zorg nodig. Ideaal als je dus niet echt groene vingers hebt!

Benieuwd hoe je planten thuis het best verzorgd? Hé plantenmama, zo verzorg je de populairste kamerplanten

Roomed-bloemenwinkel-10
Roomed-bloemenwinkel-11
Roomed-bloemenwinkel-12
bloemenwinkel

Vintage botanische prints

Naast genoeg groen, jaloersmakende meubels en de mooiste accessoires maakte de studio het atelier af met een aantal botanische prints op de muren. Deze prints geven de ruimte een vintage sfeertje waar we helemaal verliefd op geworden zijn.

Roomed-bloemenwinkel-14
Roomed-bloemenwinkel-15

Meer botanische interieurs bekijken?

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Fantastisch: het interieur van deze bloemenwinkel is zo mooi dat je er wilt wonen
Sluiten