Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 19 mrt 2016

Deze betonnen muur zorgt voor bijzonder lichtinval én meer privacy

Als je een smal kavel koopt, zoals de bewoners van dit huis deden, is privacy best een dingetje. Het kavel was breed genoeg voor een mooi, groot huis, maar er moest wel een slim ontwerp komen om meer privacy te creëren, aangezien er tussen het huis en de huizen van de buren niet veel ruimte is. De oplossing? Ze schakelden architectenbureau Materium in en die maakten een prachtige betonnen muur met daarachter grote ramen. De muur kreeg een geperforeerd ontwerp, wat meer privacy én een bijzonder effect in één gaf!

Om even het verschil met een dichte betonnen muur aan te geven, check ook dit huis dat achter een dichte muur van beton gebouwd werd.

Het huis zit aan de linkerkant ‘vast’ aan de het huis van de buren, maar bij de rechterburen is er nog een smalle strook grond. Maar wat doe je als je wel graag ramen aan de zijkant van het huis wil hebben, maar wil voorkomen dat je zo in de woonkamer van de buren kijkt (en andersom)? Gelukkig kwam Materium met het idee om een betonnen muur neer te zetten, geperforeerd in vierkanten, zodat er meer privacy ontstaat én het huis een unieke uitstraling geeft.

De betonnen muur is niet alleen mooi, maar ook nog eens heel handig! Het geeft veel daglicht, maar houdt het felle zonlicht tegen. Daarnaast is het ook goed voor de isolatie en ventilatie. De grote schuifdeuren kunnen op warme dagen helemaal open.

Het interieur is aangepast op de betonnen muur, die door de open indeling vanaf beide verdiepingen te zien is. Het huis is niet helemaal ingericht als loft, maar door de muur staan alle kamers wel met elkaar in verbinding.

Als tegenligger van het industriële beton is er gekozen voor veel hout in het interieur. Vind je dit, net als wij, een mooie combinatie? Bekijk dan ook eens deze binnenkijker!

Ook de bewoners van dit huis in Kuala Lumpur maakten een geniale betonnen constructie voor meer privacy. Niet zo’n fan van grijs beton? Dit gebouw bewijst dat het ook met bakstenen kan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
Deze betonnen muur zorgt voor bijzonder lichtinval én meer privacy
Sluiten