Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 26 mei 2020

7 ideeën om de saaie lege ruimte rond je deurpost een boost te geven

De deurpost is nu niet echt het meest interessante onderdeel in huis, dat weten wij ook. Maar daarom laten we je vandaag zien hoe je dat kunt veranderen. We leren je waar je de ruimte rondom de deurpost voor kunt gebruiken.

Om je een beetje op weg te helpen, hebben we zeven styling ideeën op een rijtje gezet. Met deze super handige en makkelijke tips wordt de ruimte rondom je deur straks misschien nog wel je favoriete plek in huis!

Zo style je een deurpost

1. Fotocollage

Houd je van veel foto’s in huis, maar weet je eigenlijk niet zo goed waar je ze moet ophangen? Plak ze rond de deurpost. Je kunt ervoor kiezen om ze in lijstjes te doen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Op deze simpele manier krijgt de ruimte een persoonlijk tintje, zonder dat het meteen een hele muur in beslag neemt. Meer plek voor andere leuke dingen op je muur dus!

Gebruik polaroids, eigen foto’s, toffe kaarten waar je een goede herinnering aan hebt of eventueel goede quotes. Make it personal!

2. Planken

De ruimte boven je deur is ideaal als extra opbergruimte. De makkelijkste manier om extra opbergruimte te creëren is door het ophangen van planken. In bovenstaand voorbeeld worden de planken gebruikt als boekenplank, maar je kunt ze natuurlijk voor veel meer gebruiken.

3. Krijtbordverf

Er zijn heel veel leuke manieren om de ruimte rondom je deur op te leuken. Deze toffe DIY is vooral heel handig in de keuken! Verf niet alleen een recht stuk muur met krijtbordverf, maar ook de ruimte boven de deurpost. Dan is het natuurlijk wel het leukst om ook daar op los te gaan met krijtjes.

4. Behang

Een ander printje op de muur rond de deurpost geeft een super speels effect, zonder dat de rest van het huis te druk wordt. Kies je voor een drukke print? Houd de rest van de ruimte dan rustig door meubels in hetzelfde kleurenpallet te kiezen. Dit werkt natuurlijk ook gewoon met je favoriete kleur verf.

5. Bordjes

Gek op vintage? Veel vintage bordjes zijn veel te mooi om van te eten, en zijn daarom perfect om op te hangen! Doordat de bordjes asymmetrisch op te hangen, ontstaat er een heerlijke levendige sfeer in huis.

Meer tips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 ideeën om de saaie lege ruimte rond je deurpost een boost te geven
Sluiten