Emma Bering
Emma Bering Trends 28 okt 2018

Origineel: schilder je deuren en kozijnen een andere kleur dan wit

In de meeste huizen zijn de deuren en kozijnen gewoon wit of off-white, maar een andere kleur zal je niet snel zien. Ja, misschien is de voordeur groen, maar daar houdt het wel bij op. Maar een mooie grijze, blauwe of zelfs roze kleur op je deuren en kozijnen kunnen juist wat extra’s toevoegen aan je huis.  Een kloddertje roze hier, een kloddertje roze daar…

Zorg er wel voor dat je niet overdrijft. Je kan een roze kleur prima op je deur en kozijn doen, maar houdt het dan rustig met een zacht roze kleur. Welke kleur doe je dan op je deuren en kozijnen? We hebben alvast onze favorieten voor je opgezocht.

You can never go wrong with black

Ik zou zeker niet overdrijven, maar een deur in de woonkamer zwart verven kan juist een mooie touch geven aan een ruimte. Als je niet al te veel wilde kleuren in je huis hebt, komt een zwarte deur en kozijn goed tot z’n recht. Het maakt de ruimte wat stoerder en een stuk minder klinisch dan als alles wit was geweest.

Zwarte stalen deuren zijn op dit moment ook erg populair. In principe verf je deze niet, maar toch vinden we dit wel heel erg gaaf. Vooral erg mooi als je een grote ruimte hebt met hoge plafonds. Het geeft de ruimte meteen een industrieel uiterlijk. Door het glas komt er veel licht naar binnen en maakt het de ruimte een stuk groter.

Nachtblauw is dé kleur

Blauw is toch wel een populaire kleur op dit moment. Vooral een beetje de donkere kleur, zoals nachtblauw of marineblauw. Het houtwerk gaat hierdoor wat meer leven en daarmee ook de kamer. Heb je een complete muur in deze prachtige donkerblauwe kleur? Als het past bij de ruimte kan je de deuren en kozijnen ook in dezelfde kleur verven. Zo wordt de ruimte één geheel en oogt het ook wat rustiger.

Green forrest in je woonkamer

Groen is misschien wat heftiger voor sommige mensen, maar zeker niet minder mooi. Ook hier kan je ervoor kiezen om je muren, deuren en kozijnen dezelfde kleur te geven, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kan ook alleen de deur en het kozijn verven. Dat geeft ook al een mooi effect. Let er bij groen wel op dat je niet te licht gaat, maar houdt de kleur wat dieper en donkerder.

De neutrale en rustige kleur grijs

Ook grijs is een kleur die prima op kozijnen en deuren kan worden geverfd. Het is niet zo heftig als de donkere kleuren van hierboven, maar het geeft de ruimte wel net even een andere sfeer. Grijs oogt wat chiquer en netter.

Natuurlijk kan je nog veel meer kleuren bedenken dan deze vier, maar dit zijn wel de neutrale kleuren. Ondanks dat sommige erg gewaagd zijn, zijn het geen overheersende kleuren zoals rood of paars. Leef je vooral uit en kies de kleur die bij jouw smaak past.

Meer ideeën voor je deuren?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Origineel: schilder je deuren en kozijnen een andere kleur dan wit
Sluiten