Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 23 nov 2019

De style-voordelen van je deur in dezelfde kleur als de muur verven

Het is een gevalletje you either love it, or hate it: je deur in dezelfde kleur verven als de muur. Op de redactie zijn de meningen dan ook zwaar verdeeld. Word jij (net als ik!) wél gelukkig van zo’n geverfde muur, dan ga je dit artikel heel leuk vinden.

Wij zochten namelijk de allermooiste beelden uit op Pinterest. Van mintgroene deuren en muren tot diepblauwe interieurs, alles komt voorbij.


Hoe donkerder, hoe dramatischer

Wil je meer drama in je interieur, dan kan je het beste gaan voor een donkere kleur. De bovenstaande diepe, rijke groen bijvoorbeeld. Omdat je de deur en muur één geheel maakt, kan je gerust voor een opvallend vloertje kiezen.

> Ook een mooie manier voor meer drama in je interieur: Ga voor meer drama in je interieur met indrukwekkend bloemenbehang

Mintgroene deur en muur, doen!

Zijn de bovenstaande voorbeelden te donker voor je? No problemo, want je kunt deze trend ook heel goed toepassen met lichtere kleuren verf. Onze voorkeur gaat uit naar een frisse mintgroen.

Grijs muisje

Niet zo’n fan van felle kleuren op de muur, maar wél van een monochroom interieur? Niemand heeft gezegd dat die trend niet net zo goed met grijze of zwarte verf toegepast kan worden. Weer eens iets anders dan een witte deur tegen een witte muur. Wij weten wel waar onze voorkeur naar uitgaat (en spoiler: da’s niet wit).

Ook tof bij een deur met glazen doorkijk

Wordt het voor jou toch echt de donker om een vaste deur in dezelfde (donkere) kleur als de muur te schilderen, kijk dan eens wat je met deuren vol glas kunt doen. Check het maar op het voorbeeld hierboven: vanzelfsprekend wordt het in deze gang een stuk lichter als er daglicht door de deur komt.

Tijd om aan de slag te gaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De style-voordelen van je deur in dezelfde kleur als de muur verven
Sluiten