Merve Ozturk
Merve Ozturk Slaapkamer 18 jan 2021

Oops: deze details in de slaapkamer worden vaak over het hoofd gezien

Het ideale slaapkamerontwerp bestaat niet. Iedereen heeft weer een andere stijl. Vaak krijgen ruimtes zoals de woonkamer en keuken veel aandacht en wordt de slaapkamer een beetje vergeten. En dat terwijl je er juist je dag begint en ook weer eindigt.

Daarom is het belangrijk om te letten op alle details in de slaapkamer. We delen vandaag zeven details die je waarschijnlijk over het hoofd ziet – om zo een praktisch ingerichte slaapkamer te creëren.

7 details in de slaapkamer die je over het hoofd ziet

1. Focus je op je kledingkast

Begin bij het indelen van je slaapkamer bij je kledingkast. Of je het wilt of niet, je moet er toch vrijwel al je spullen in kwijt. Kies een kast (of laat maken) waarin je genoeg opslagruimte hebt.

Je kan rekken plaatsen of wandplanken gebruiken. Kortom: benut je kastruimte zo goed mogelijk zodat je extra ruimte over hebt in je kamer voor andere leuke items

Je hebt geen enorme kamer nodig voor een inloopkast: Woon je klein? Zo maak je een te gekke inloopkast van een kleine kamer

2. Verdubbel verlichting

Heb je maar een lamp aan het plafond hangen? Dan benut je de slaapkamer niet goed genoeg. Het is ideaal om meerdere lampen te verspreiden over je gehele slaapkamer.

Denk hierbij aan een vloerlamp, een nachtlampje en wat decoratief licht zoals een lichtsnoer.

Lees ook: 8 handige tips om een donker huis lichter te maken

3. Plants everywhere

Planten zijn onmisbaar in de slaapkamer. Ze staan niet alleen decoratief, ze hebben ook enorm veel voordelen. Zo bestaan er planten waardoor je makkelijker in slaap komt, zijn er luchtzuiverende planten en verlichten zelfs stress. Genoeg redenen om ze in je kamer te nemen, toch?

Als je niet zo goed bent met planten, en ze nog vaak dood laat gaan, kan je gaan voor deze makkelijke planten.

4. Creëer meer zitplaats

Een ander detail wat vaak over het hoofd wordt gezien, zijn extra zitplaatsen. Je mag dan wel een bed en een bureaustoel hebben, maar dat hoeft niet de enige zitplaats in je slaapkamer te zijn.

Als je meer tijd in je slaapkamer door wilt brengen en niet per sé op bed wilt zitten, om bijvoorbeeld tv te kijken of een boek te lezen, dan kan je overwegen (afhankelijk van de grootte) om een bank of poef in je slaapkamer te nemen.

5. Goed beddengoed is een must

Ook wordt er niet genoeg aandacht besteed aan beddengoed. Trakteer jezelf op luxueus beddengoed en investeer in een matras van goede kwaliteit. Geloof ons, de kwaliteit van je slaap zal het allemaal waard zijn.

6. Groot vloerkleed

Je slaapkamer moet er niet alleen goed uitzien, het moet ook comfortabel zijn. Je komt er tenslotte helemaal tot rust. Een groot vloerkleed onder je bed die een stuk uitsteekt is ideaal.

Op deze manier heb je een zachte ondergrond als je ’s ochtends uit bed komt. Bovendien zorgt een groot vloerkleed ook dat alle items uiteindelijk één geheel vormen.

7. Maak geen rommel van je nachtkastje

Ten slotte is een nachtkastje naast je bed ook enorm handig. Je kan er je flesje water op kwijt waardoor je ’s nachts niet hoeft op te staan en daarnaast is het ook een goede plek voor je telefoon.

Toch is het belangrijk om alleen spullen in je nachtkastje te bewaren die je daadwerkelijk in bed nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een slaapmasker, kussenspray of boek – en dus geen oude rekeningen en bonnetjes van de boodschappen.

> 6 budget nachtkastjes die geen rib uit je lijf kosten

Meer tips voor de slaapkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Oops: deze details in de slaapkamer worden vaak over het hoofd gezien
Sluiten