Merve Ozturk
Merve Ozturk Woonkamer 14 nov 2020

Vergeet deze details in de woonkamer niet voor een maximaal-effect look

In de woonkamer van jouw huis spendeer je waarschijnlijk de meeste tijd. Heerlijk ontspannen na een drukke dag, leuke films kijken op de tv, een goed boek lezen… en daarom is de vibe in jouw woonkamer zo belangrijk. Omdat je er veel tijd in de woonkamer doorbrengt, zie je bepaalde details gemakkelijk over het oog. Tijd om daar verandering in te brengen.

Je ziet sneller dingen over het hoofd in een ruimte waar je vaak bent, omdat je zo gewend raakt aan je omgeving en eigenlijk niet beter weet. Dat ene rommelige hoekje wat je écht eens op zou moeten ruimen, die overvolle open kasten… Geloof me, je kunt waarschijnlijk veel meer uit je woonkamer halen dan dat je nu al doet. Tijd voor tips.

Deze details in je woonkamer verdienen meer aandacht

1. Gordijnen

Gordijnen plaatsen wordt vaak als een last minute dingetje gezien, terwijl ze juist veel toevoegen aan een ruimte. Ga het liefst voor op maat gemaakte gordijnen – hierdoor ziet de kamer er echt afgewerkt en als één geheel uit. Zorg ervoor dat je de juiste afmetingen hebt en dat je gordijnen lichtjes de grond raken. Dat is belangrijk zodat ze niet nét boven de grond hangen, het kan er namelijk uitzien alsof het nog niet is afgewerkt.

Tip: heb je hoge plafonds? Hang je gordijnen dan ongeveer 8-20 cm boven je raam, hierdoor lijkt je kamer groter.

2. Het plafond

Ook het plafond wordt vaak vergeten en gewoon wit gelaten. Wat we nog wel eens tegenkomen zijn sierlijsten op het plafond maar dat is het dan ook wel. En dat terwijl je heel simpel een statement kan maken door je plafond in een andere kleur te verven.

Houd je bijvoorbeeld van blauwe details in je interieur? Verf het plafond dan blauw om er een geheel van te maken. Dit zorgt absoluut direct voor een gedurfde look. Of ga voor een paar tinten donkerder grijs dan je lichtgrijze muren, dat voegt ook al veel diepte toe.

3. De grootte van je vloerkleed

Een stijlvol vloerkleed is onmisbaar in huis. Vooral tijdens koude dagen is een vloerkleed perfect om van koude voeten af te komen. Het komt nog vaak genoeg voor er net een te kleine vloerkleed wordt uitgekozen. Om ervoor te zorgen dat de ruimte wat groter oogt, is het slim om een vloerkleed te hebben waar je meubels op passen.

Begrijp me niet verkeerd, niet al jouw meubels hoeven compleet op je vloerkleed te staan, het staat juist erg stijlvol als de voor- of achterpoten van de meubels iets uitsteken. Het is even puzzelen om de beste plek voor je vloerkleed te vinden, maar als je ‘m eenmaal hebt staat ‘ie voor een lange tijd goed.

4. Goede verlichting

Verlichting is meer dan alleen een standaard lamp op het plafond. Het is zelfs een van de belangrijkste aspecten van jouw huis. Toch wordt het vaak over het hoofd gezien. Het is belangrijk dat je weet wat jouw behoeften zijn. Terwijl overdag helder licht wenselijk is, houden de meeste mensen ‘s avonds van gedimd licht om zich te kunnen ontspannen. Combineer tafel- en vloerlampen om een perfecte sfeer te creëren in huis.

> De beste tips voor het realiseren van een lichtplan (volgens een interieurexpert)

5. Het plaatsen van een spiegel

Last but not least: een decoratieve spiegel mag niet missen in huis (alleen al om die leuke spiegelselfies). De beste plek om een grote spiegel te plaatsen is aan je muur tegenover een raam zodat het licht mooi weerkaatst. Heb je een wat kleinere spiegel? Plaats ‘m dan op een wandplank. Zorg ervoor dat je de spiegel niet te hoog hangt, anders is ‘ie natuurlijk niet zo functioneel meer.

> Wil je een nieuwe spiegel kopen? Ga dan voor deze trendy exemplaren

Meer tips voor de woonkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Vergeet deze details in de woonkamer niet voor een maximaal-effect look
Sluiten