Rosa Bertram
Rosa Bertram Binnenkijken 13 feb 2019

Oog voor detail? Dan is dít jouw droomhuis (of nou ja, appartement)

Wanneer we bij huizen binnen spieken is er vaak één item, kleur, stijl of design waar ons oog op valt. Toen wij daarentegen dit appartement tegen kwamen, konden we bijna ál onze favoriete interieur features aftikken. Metrotegels in de keuken? Check. Houten wand? Check. Schilderijen stylish in een hoekje aan de muur? Check. 

Heb je oog voor detail? Kijk dan zeker even met ons mee!

woonkeuken

Van een muur met metrotegels gaat menig interieur liefhebber’s hart sneller kloppen. In de douche of in de keuken: de langwerpige tegels zijn helemaal hot. In de witte keuken met met witte vloer komen tegels met donkere voegen extra mooi naar voren.

Gewaagd: een houten wand in de woonkamer

Tel daar een ronde eettafel (hallo gezellig ontbijt of borrel!) en een houten wand bij op en wij zijn om. Oh, en dat was niet de enige reden. Was jou de boekenkast naast het raam al opgevallen? Voor de OCD’ers onder ons: de boeken liggen keurig op kleur van de regenboog geselecteerd. Alsof we door een magazine bladeren.

hal met houten muur

Een houten wand, het is een stijl die je vooral in een tijdschrift of trendy café tegenkomt, óf in een Scandinavisch huis natuurlijk. Daar weten ze wel raad met interieur trends. Doordat de rest van het appartement vrij licht is (lees: bijna alles is wit) brengt de houten muur diepte en toch wat huiselijkheid.

In plaats van één grote ruimte als woonkamer en keuken, staat hier een (wellicht ook om praktische redenen) een muur die zorgt voor een labyrint-achtig gevoel, maar creëert wél een knus hoekje. Perfect voor kunst en een mooie fauteuil óf gewoon een simpel exemplaar, zoals deze zwarte stoel.

woonkamer met bank

Op deze knusse bank zouden we zo kunnen neerploffen. De lichte grijze tinten, de houten schatkist (love it!), planten en natuurlijk: het Marokkaanse kleed. Steeds meer boetiekjes, maar ook warenhuizen raken geïnspireerd door de Marokkaanse invloeden. Van aarde kleuren tot deze simpele kleden. Een perfecte match met een minimalistische stijl!

groot wit bed

Must read: Slaapkamer op zolder? Wij hebben 6 handige tips voor je

slaapkamer schilderijen

Een witte slaapkamer met…

Een houten vloer in combinatie met veel witte tinten doet het eigenlijk altijd goed. Van die stijl is in dit appartement dan ook slim gebruik gemaakt. Maar wie dacht dat deze slaapkamer alleen rust uitstraalt, moet nog maar eens goed kijken.

Oh, hebben we al gezegd hoe gek we zijn op de schilderijen boven dit grote bed met prachtig linnen beddengoed?

bureau met stenen achtergrond

Tada: in de hoek van de slaapkamer vind je dit industriële werkplekje. Maar een klein stukje muur is hiervoor ingeleverd en alsnog levert het dit prachtige resultaat op. Zou jij het durven?

Bij andere huizen binnenkijken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oog voor detail? Dan is dít jouw droomhuis (of nou ja, appartement)
Sluiten