Frederique Rekers
Frederique Rekers Kantoor 10 feb 2021

DeskCube is dé must have voor meer focus tijdens het (thuis)werken

We kunnen de toekomst niet voorspellen, maar we weten één ding wel bijna zeker: thuiswerken gaat steeds normaler worden. Dat vinden we in de winter niet zo erg (geen last van vertraagde treinen of glibberen op de fiets), maar toch kan het soms fijn zijn om je thuis (of op kantoor) even af te kunnen zonderen.

De DeskCube kan daar zeker een oplossing in bieden, want deze opvouwbare werkplek zorgt ervoor dat jij met een 100% focus thuis aan de slag kan. Wij interviewen bedenker en oprichter Dirk de Rooij over de DeskCube.

Hi Dirk, allereerst: wat is een DeskCube precies?

“De DeskCube is een flexibele en isolerende werkplek. Het is een opvouwbare kubus met een opening aan de voorkant waarmee je een afgesloten werkruimte zonder prikkels creëert. Je kan het zien als een soort overkapping die je neer kan zetten als je gaat thuiswerken.

Niet iedereen heeft een aparte ruimte om thuis te werken. De DeskCube kan hierbij een oplossing bieden.”

Kubus met laptop erin voor thuiswerken
Bron: DeskCube

Door de DeskCube heb je meer focus en kan je ongestoord aan de slag

Werkkubus die wordt opengeklapt door vrouw
Bron: DeskCube

Kortom: je zet de DeskCube op tafel neer waar jij wilt gaan werken en je bent meteen afgeschermd van alle afleiding in je huis. Hierdoor heb je meteen focus en kan je ongestoord aan de slag.

Maar ook op kantoor kan de DeskCube worden gebruikt, waardoor je een afscheiding creëert tot je andere collega’s. Fijn voor als we weer naar kantoor mogen en afstand houden nog wel de norm is, of voor wanneer je écht even door moet knallen.

En hoe zit dat dan met geluid?

“We hebben ook nagedacht over de akoestiek. Naast dat je misschien alle afleidende factoren niet meer ziet, kan je ze misschien nog wel horen. De DeskCube heeft aan de binnenkant een laag vilt, hierdoor dempt hij veel geluid van buitenaf en horen mensen buiten de DeskCube je bijvoorbeeld minder hard als je aan het bellen bent.”

Ingeklapte werkkubus
Bron: DeskCube

Zijn er verschillende soorten designs beschikbaar?

“Er zijn 2 verschillende soorten, de houten en de vilten versie. De houten versie is gemaakt van duurzaam hout waarvan de binnenkant is bekleed met vilt. De vilten versie is gemaakt van 200 gerecyclede petflessen, en deze worden gemaakt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Deze vilten zijn verkrijgbaar in twee kleuren: grijs en donkergrijs. Donkergrijs als je het iets knusser wilt en grijs als je houdt van veel licht.”

Vrouw werkt aan tafel met werkkubus
Bron: DeskCube

Zo klap je je werkplek letterlijk dicht aan het eind van de thuiswerkdag

Kan je iets vertellen over de voordelen van de DeskCube?

“Je eigen woonkamer is ook je werkplek, soms is de associatie niet positief met je werkplek. Bij de DeskCube klap je hem dicht en zet je hem ook weer weg. Je haalt hem de volgende dag pas weer tevoorschijn. Zo klap je je werkplek letterlijk dicht aan het eind van de dag. Dit heeft een groot voordeel voor thuiswerkers want hierdoor ontstaat er weer een scheiding tussen werk en privé.

Daarnaast kan je de DeskCube zo persoonlijk maken als jij zelf wilt. Het is mogelijk om een plankje in de DeskCube te plaatsen waar je een zelfs een plantje, familiefoto of takenlijst neer kan zetten.

Ook handige dingen zoals een stopcontact, ventilator of lampje kunnen er in worden geplaatst. Zo heb je helemaal je eigen werkhoek en creëer jij je eigen persoonlijke gevoel.”

Thuiswerken steeds populairder (ook na de crisis)

De DeskCube stijgt in populariteit en ook grote bedrijven schaffen ze aan voor hun werknemers thuis (ook een aanrader: je kunt het logo van je bedrijf op het vilt laten drukken).
Deze nieuwe manier van (thuis)werken is wat ons betreft een ideale oplossing voor langere tijd geconcentreerd te werken.

Dit heb ik geleerd na 9 maanden thuiswerken (doe er je voordeel mee)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DeskCube is dé must have voor meer focus tijdens het (thuis)werken
Sluiten