Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 18 mrt 2020

Alles wat je moet weten over desinfecterende middelen voor in huis

De hele tijd thuis zitten vanwege het vervelende Coronavirus is niet echt een geweldige manier om onze tijd te besteden, maar wel is het een goede aanleiding om je huis eens flink aan te pakken. Het virus is een goede reden om alles goed schoon te maken en je hebt zeeën van tijd. Wij helpen je een handje met het schoonmaken van je huis met desinfecterende middelen.

Eerst even een fabeltje de wereld uithelpen: desinfecterende middelen zijn niet per se beter dan schoonmaken met water en zeep of allesreiniger. Maar wat zijn desinfecterende middelen dan precies en wanneer moet je ze wel gebruiken? Dit zijn in ieder geval de richtlijnen van het RIVM.

Wat zijn desinfecterende middelen?

Het ligt misschien een beetje voor de hand. Maar middelen die micro-organismen, zoals bacteriën of schimmels, onschadelijk maken en dat op het etiket vermelden, noemen we officieel desinfecterende middelen. Denk hierbij aan handzeep, maar ook reinigingsdoekjes, handalcohol en dus schoonmaakmiddelen.

Schoonmaken met water en zeep of allesreiniger zorgt er echter ook voor dat micro-organismen kleiner worden en in de meeste gevallen is dat in een huis gewoon voldoende om ervoor te zorgen dat je oppervlakten schoon zijn.

Voor wat en wanneer moet je desinfecterende middelen wél gebruiken?

Desinfectiemiddelen kun je wel heel goed gebruiken wanneer er iemand in huis erg ziek is of wanneer er iemand is met een verhoogd risico op infectie, bijvoorbeeld na een operatie. Dan kan het zeker nuttig zijn om te gebruiken!

Belangrijk: zorg ervoor dat je desinfecterende middelen veilig gebruikt! Volg de aanwijzingen die op de verpakking van het product staan. Let daarbij bijvoorbeeld op de inwerktijd van het middel en houd het uit de buurt van je ogen.

Maak voor het gebruik van desinfectiemiddelen een oppervlakte schoon met water en zeep, op de manier slaat het middel beter aan.

Het verdunnen van desinfectantia is vaak niet nodig; dit kan ervoor zorgen dat het middel minder goed werkt. Verdun het alleen met water wanneer dit op de verpakking staat.

Meer schoonmaaktips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten over desinfecterende middelen voor in huis
Sluiten