Designmeubels gemaakt van restafval van restafval

Als we het over ‘restafval’ hebben, is er eigenlijk maar één designer waar we gelijk aan moeten denken: onze eigen Piet Hein Eek. Want in de jaren ’90 wist Eek te vernieuwen met zijn ontwerpen gemaakt van sloophout. Te gekke stoelen, kasten, tafels enzovoorts, bestaande uit verschillende kleuren en grove latten hout dat voorhanden was. Hij zegt hierover:

Ik wilde laten zien dat producten die niet perfect zijn, toch aan onze gevoelens van esthetiek en functionaliteit kunnen voldoen. Ook wilde ik een product ontwerpen dat met beperkte middelen te maken was, middelen die voorhanden waren.

Met de collectie AfvalAfval gaat Eek zelfs nog een stapje verder. Van het hout dat niet meer gebruikt kan worden voor de Afval collectie, worden kleine blokjes gezaagd van 40×40 millimeter. Deze worden vervolgens aan elkaar gelijmd en bedekken de oppervlaktes van stoelen, tafels en bankjes. Aan de hand van het aantal blokjes dat aan elkaar gelijmd wordt, wordt bepaald hoe breed bijvoorbeeld de poten worden. De collectie werd getoond tijdens de Dutch Design Week. Kijk op de website voor prijzen en verkoopinformatie.

www.pietheineek.nlwww.dezeen.com

Reageer op artikel:
Designmeubels gemaakt van restafval van restafval
Sluiten