Florence
Florence Shopping 22 mei 2014

Designlabel Thonet opent eerste concept store in Nederland

Vorige week opende het Duitse designlabel Thonet de deuren van haar eerste concept store in Nederland. In een indrukwekkend architectonisch en licht pand op IJburg kun je niet alleen terecht voor advies op maat, je kunt meteen een groot aanbod van de veelzijdige collectie bekijken dankzij de verschillende sfeerimpressies die zijn gecreëerd. Maar pas op, want voor je het weet loop je met veel meer dan een enkele stoel naar buiten.

Dat was namelijk precies het gevaar dat ontstond bij ons toen we aanwezig waren op de opening. Zo werd zowel het oog van Sophie als van mij (Florence) bij binnenkomst al getrokken door het prachtige nieuwe model stoel, de S 35 in buffalo leer. Maar ook de klassieke 14 bracht een gevoel van nostalgie naar boven. Je kent ’em vast wel die zwarte stoel met gevlochten zitting. Tegenwoordig gaat deze door het leven als 214, vanwege een nieuwe uitvoering waarbij de zitting nog eens extra verstevigd is met een bepaald gaas onder het vlechtwerk. En is er de moderne versie – de My First Thonet – volledig in het zwart.

Familiebedrijf Thonet produceert al sinds 1819 hoogwaardig designmeubilair. Beroemde meubelen van gebogen hout en stalen buisklassiekers uit de Bauhaus-tijd komen terug in actuele ontwerpen van gerenommeerde hedendaagse architecten en ontwerpers. In de showroom worden zowel deze actuele meubelen getoond, zoals de secretaire S 1200, vloerlamp LUM 2.0 en het moderne conferentietafelsysteem S 8000 van Hadi Teherani, als klassiekers de uit onder andere de Bauhaustijd. Denk hierbij aan bureau S 285 van Marcel Breuer en de Freischwinger-stoel S 533 van Ludwig Mies van der Rohe.

De Concept Gallery, zoals de showroom ook wel wordt genoemd, is een samenwerking tussen de gerenommeerde bedrijven Thonet en wanden- en vloerenspecialist Senso. Het geeft hen beiden de kans om producten op een inspirerende manier te tonen aan hun klanten.

nl.thonet.de

Reageer op artikel:
Designlabel Thonet opent eerste concept store in Nederland
Sluiten