Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Hotel 29 okt 2016

Een bijzonder designhotel in hartje Eindhoven

In hartje Eindhoven, vlakbij het Centraal Station, de Markt en het voormalig fabrieksterrein van Philips staat het Inntel Art Hotel. Dit designhotel is gedeeltelijk gesitueerd in de monumentale Philips fabriek ‘de Lichttoren’. De stoere elementen uit de voormalige fabriek worden gecombineerd met chic design.

Om optimaal van de Dutch Design Week te kunnen genieten en er goed de tijd voor te nemen, verbleven wij een nachtje in dit bijzondere designhotel. Benieuwd wat we in Eindhoven allemaal hebben bezocht? Check hier onze aanraders!

Het Inntel Art Hotel is gevestigd in twee verschillende panden die aan elkaar gekoppeld zijn door middel van een industriële glazen overkapping. In het moderne gebouw zijn zowel kamers als de receptie, bar en het restaurant gevestigd. In een gedeelte van de naastgelegen Philips fabriek hebben de kamers een iets andere vibe dan in het hoofdgebouw, omdat de authentieke elementen van de fabriek bewaard zijn gebleven.

>> The Yard Club is het meest stijlvolle hotel in Milaan

De kamers in de Lichttoren zijn ingericht als lofts. Omdat het hier gaat om een monumentaal pand kregen de architecten en designers wel een aantal restricties. In de kamers zelf zijn de muren niet tot het plafond gebouwd, maar zijn de badkamers en het toilet gesitueerd in een soort ‘box’. Hierdoor zijn deze ruimtes wel afgesloten, maar behouden de kamers evengoed de sfeer van een loft. Op deze manier bleven de oude, betonnen plafonds ook helemaal intact. Het chique interieur met veel velours, bewerkt behang en mooi tapijten en natuursteen past perfect bij deze industriële details: het zorgt voor een spannende én unieke look.

Benieuwd naar meer bijzondere hotels? Check dan ook even deze artikelen:

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Een bijzonder designhotel in hartje Eindhoven
Sluiten