Design, kunst, architectuur en kleur: deze loft in Parijs heeft het allemaal

Bij de naam Yvan Mispelaere gaat er misschien niet meteen een belletje rinkelen. Maar als we je vertellen voor welke modehuizen deze fashion designer allemaal heeft gewerkt, dan kun je je vast wel voorstellen dat deze Fransman behoorlijk groot is in de modewereld. Chloé, Diane Von Furstenberg, Prada en Valentino zijn nu eenmaal niet de minste namen! Zijn gevoel voor stijl en design is ook goed te zien in zijn prachtige loft in Parijs.

Het appartement is ontworpen door Yvan zelf, in samenwerking met zijn goede vriend Stéphane Ghestem. Samen zorgden zij ervoor dat het interieur van deze loft in Parijs een bonte mix is geworden, met in elke hoek van de ruimte een bijzonder object.

loft in Parijs
loft in Parijs

De ruimte tussen de zithoek en de home office wordt gescheiden door een bijzondere zwarte box. Hiervan weten we helaas niet of het een echte functie heeft, maar stylish en imposant is het zeker! De moderne box staat in mooi contrast met de klassieke architectuur. Door de originele balkenconstructie wit te schilderen krijgt het interieur een subtiele look.

loft in Parijs
loft in Parijs

Hoewel in de gehele loft vooral de accessoires en kunstwerken zorgen voor veel kleur, hebben Stéphane en Yvan het in de zithoek anders aangepakt. De groene gordijnen en de okergele bank spelen de hoofdrol in dit heerlijke lounge gedeelte.

Wij zijn fan van okergeel! Hoewel deze kleur vaak nog wordt gezien als een beetje oubollig met een seventies-sfeer, is het volgens ons dé manier om je interieur een frisse touch te geven. Bekijk hier onze inspiratieboost met een ode aan deze kleur.

loft in Parijs
loft in Parijs

De vele boekenkasten met de mooiste boeken – allemaal stijlvol gesorteerd – zorgen in meerdere ruimtes voor een boost van kleur. Wij dromen van zo’n grote thuisbibliotheek! Maar je hebt altijd baas boven baas. Zo is de thuisbibliotheek van ontwerper Karl Lagerfeld pas écht jaloersmakend.

loft in Parijs
loft in Parijs
loft in Parijs

Benieuwd naar de prachtige appartementen van andere modeontwerpers? Bekijk dan ook deze artikelen:

www.abstrakt-architecture.com

Reageer op artikel:
Design, kunst, architectuur en kleur: deze loft in Parijs heeft het allemaal
Sluiten