Geert Remmelink
Geert Remmelink Event 7 jun 2016

Design District 2016: dit zijn onze vier favorieten

Vorige week was Taets op het Hembrugterrein in Zaandam het toneel van Design District. Dit is het vakevenement voor iedereen die zich bezighoudt met interieur en design. In die categorie vallen wij natuurlijk ook en daarom brachten wij, in dit geval Geert, deze beurs ook een bezoekje. De leukste items van Design District voor bij jou thuis vind je in dit artikel. Zo ben jij ook weer helemaal up-to-date.

Omdat we altijd op zoek zijn naar nieuwe inspiratie gaan we graag op beursbezoek! Zo ging Roomed’s Renée dit voorjaar naar de Design Week in Milaan om de nieuwste trends te spotten. In haar vlog zie je wat ze allemaal ontdekt heeft.

1. Arjen Kremer

Toen ik langs de stand van deze Groningse meubelmaker liep, viel mijn mond bijna open. Wat zag zijn werk er gaaf uit! Arjan Kremer tovert alledaagse producten om tot bijzondere designs. Zo maakt hij van de achterkant van een Landrover Defender een stoer opbergmeubel en wist hij de deuren van de charmante, klassieke Citroën 2DV te gebruiken voor een nieuwe kast! Hoe cool! In zijn werkplaats in Kollum, Friesland maakt Arjan de kasten en daar kan je ze ook bewonderen. Wil je zo’n gave kast, dan verft Arjan ‘m in jouw favoriete kleur. Super nice!

2. Zaanse sportbank

Wat te doen als de sporthal waarin je jaren hebt gesport gesloopt wordt? Juist, dan gebruik je de vloer om er designermeubels van te maken. Dat is tenminste wat de mannen van de Zaanse Sportbank deden. Een geniaal idee, want de oude vloer en de geschiedenis van de sporthal blijven op deze manier behouden. En misschien nog wel belangrijker: de tafels zien er ontzettend goed uit. Zeker een aanrader voor een sportieve family of gewoon voor een liefhebber van prachtig design. De tafels kan je bekijken bij het Kreatief Pakhuis in Zaandam. Wil je een tafel bestellen, mail dan even naar de Zaanse Sportbank voor een prijsindicatie.

3. jess design

Verder kwam ik op Design District ook Jess Design tegen, een merk dat onder andere deze stijlvolle designerchair maakt. Het exemplaar in groen en koper zag er heel gaaf uit, net zoals hun nieuwe fauteuil Casa Mia. Dus wie fan is van comfortabel design in een leren jasje zit bij dit merk wel goed. Wil jij een item uit de collectie thuis hebben? Hier vind je een overzicht van alle verkooppunten.

4. Secto design

Het fijne design van de lampen was het eerste dat opviel bij de stand van Secto Design. Niet zo gek ook, want de lampen zijn een combinatie van Scandinavisch design en hoge kwaliteit handwerk. Het licht, dat door de slanke spijlen van de lamp komt, zorgt voor prachtige silhouetten op de muur. Alle lampen worden gemaakt van berkenhout en hebben daardoor een heel natuurlijke look. Ik zie zo’n lamp wel bij mij thuis hangen! Jij ook? Check dan hier waar je deze lampen kan kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Design District 2016: dit zijn onze vier favorieten
Sluiten