admin
admin Wooninspiratie 12 okt 2016

4x tips voor de veelzijdige hexagontegels

Steeds vaker zien we de hexagon terug in het interieur. We lieten je al eens dit moodboard zien vol inspiratie, maar ook hexagontegels zijn niet meer weg te denken uit interieurs.

Deze zeshoekige tegels zijn super makkelijk te mixen en daarom ook in bijna elk interieur toepasbaar. Wij geven je tips en laten zien hoe je de tegels het beste kunt gebruiken.

roomed-hexagon-1
Bron: CM studio
roomed-hexagon-2

1. Kies voor klein

Mini-hexagontegels zijn super leuk voor op de vloer of muur. Omdat ze zo klein zijn, kunnen ze in totaliteit wel snel druk ogen. Ga daarom voor één kleur tegel zodat het geheel rustig blijft.

roomed-hexagon-5
roomed-hexagon-6

2. Combineer met andere materialen

De zeshoekige tegels zijn goed te combineren. Kies bijvoorbeeld voor een contrasterende tegel op de muur wanneer je de vloer bedekt met hexagontegels. Ook de combinatie met andere materialen pakt vaak goed uit, zoals hierboven met hout. De juiste mix van materialen is essentieel in huis. Lees daarom ook even onze tips voor het combineren van verschillende materialen.

roomed-hexagon-3
roomed-hexagon-4

3. Voeg een beetje kleur toe

Gebruik de tegels om iets meer kleur toe te voegen aan de ruimte. In een ruime badkamer kun je makkelijk verschillende kleuren tegels combineren en in de keuken kun je bijvoorbeeld de achterwand bij het aanrecht betegelen met een kleurrijke hexagon tegel. Denk ook na over de kleur van de voegen. Bij een witte tegel is een donkere voeg super gaaf vanwege het contrast en bij een kleur kan een witte voeg juist weer lekker werken.

roomed-hexagon-7
roomed-hexagon-8
hexagontegels

4. Leg een patroon

Door de aparte vorm van de tegeltjes kun je veel patronen maken zoals bijvoorbeeld bloemen. Struin Pinterest maar eens af naar inspiratie en je vindt de mooiste creaties en patronen van verschillende hexagontegels.

MEER LEZEN
Wil je meer inspiratie voor de hexagontegels? Kijk dan eens naar dit minimalistische huis die de tegel toepast op de vloer, of kijk eens naar deze school. Het gebouw is bekleed met beton in hexagon-motief.

Reageer op artikel:
4x tips voor de veelzijdige hexagontegels
Sluiten