Lotte Wullems
Lotte Wullems Interieur 30 jul 2017

5 tips voor het delen van de badkamer met een huisgenoot of partner

Zeker wanneer je in een grote stad woont en geen enorm budget hebt, kom je er bijna niet onderuit: het delen van de badkamer. Been there, done that. Juist wanneer jij nét wil gaan douchen is de badkamer bezet. Om maar niet te spreken van de haren van de ander in het doucheputje. Dus om de frustraties (zo veel mogelijk) te beperken, hebben we vijf tips voor je op een rij gezet.

>> inspiratieboost: helemaal zen met een badkamer in Japanse sferen (boos worden kan bijna niet hier!)

1 | in tweevoud
Nu snappen we dat je als student niet de luxe hebt om de badkamer te verbouwen of opnieuw in te delen. Maar als je gaat samenwonen met je partner, dan is het slim om te kiezen voor twee wasbakken én twee spiegels. Zo kun je in ieder geval tegelijk je tanden poetsen, je haren doen en je opfrissen.

2 | pas je aan op elkaars ritme
Wellicht begin jij eerder met werk/school of douche je het liefst in de avond en is je huisgenoot een ochtendpersoon. Door dit met elkaar te bespreken, kun je je ritme op elkaar afstemmen. En dat scheelt al een hoop frustraties! Ook handig om de ander even van te voren te laten weten wanneer je de badkamer écht nodig hebt. Want tja, reserveren is nu eenmaal nodig!

3 | maak een poetsschema
Het is niet het meest leuke werk; maar het moet gebeuren. Door een poetsschema te maken, komen er geen irritaties dat de een meer doet dan de ander en zal de badkamer altijd schoon blijven. Spreek ook af om na elke douchebeurt het doucheputje schoon te maken en de glazen deur af te vegen. Een kleine moeite, waardoor je tijdens de grote schoonmaak minder werk hebt.

Tip: verwerk ook het kopen van toiletrollen in het schema. Zo kom je nooit zonder te zitten.

4 | verdeel jullie spullen
Toegegeven: ook ik heb weleen stiekem de conditioner van een huisgenoot gebruikt, omdat die van mij op was. Maar als het andersom bij jou gebeurt, is het superirritant natuurlijk. Probeer daarom zo veel mogelijk jullie spullen gescheiden te houden. Neem bijvoorbeeld elk een eigen kastje of een eigen plank.

Voor stijlvolle opbergtips, lees dit artikel.

Bron: Style and Minimal

5 | een lekker geurtje
Zet een geurverfrisser of een mooie geurkaars op je badkamer neer. We hoeven niet uit te leggen waarom, toch?

Lees ook: 4 tips voor het schoonmaken én -houden van je glazen douchedeur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 tips voor het delen van de badkamer met een huisgenoot of partner
Sluiten