Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Finds 1 jan 2020

Lisanne’s Interior Finds: 6 x dekbedovertrekken om heerlijk onder weg te dommelen

Ik ga verhuizen. Officieel. Van mijn studentenwoning met twee andere huisgenootjes naar een heus appartement voor m’n vriend en mij. Zo eentje waar alles helemaal van jou is en die je volledig kan inrichten naar hoe jij dat zelf wilt (en waar je dan ook je rommel gewoon kan laten slingeren, want je bent er niemand tot last mee).

Je begrijpt: ik was de dag erna direct op woonwebsites op zoek naar toffe items en meubels. Het interieurbeest in mij is los!

Op zoek naar de mooiste…

Ook al betrekken we het appartement pas in de lente van 2020, ik kan het gewoon niet laten om rond te neuzen en allerlei webshops en winkels af te struinen.

En al die dingen die ik tegenkom, deel ik maar al te graag met jullie. Want let’s face it: er is veel te vinden en het kaf van het koren scheiden is een fulltime baan op zich.

…dekbedovertrek sets!

Je dekbedovertrek is zoiets dat je ‘gewoon hebt’ en vergeet dat het aan vervanging toe is. Althans, zo gaat dat bij mij. Ik slaap al 6 jaar onder hetzelfde stofje en onlangs begon het me op te vallen dat de kwaliteit steeds minder werd.

Tijd voor een nieuw wolletje om onder te duiken als ik straks m’n nieuwe stulpje betrek. En misschien wel één van deze veel te mooie exemplaren!

Shocking: Dit is hoe vaak je je beddengoed écht moet wassen

1. Groooooooooen!

groen dekbedovretrek op een bed
Bron: Made.com

Hoé fijn ziet dit dekbedovertrek eruit? Ik word er helemaal hebberig en slaperig van. De fijne stof maakt dat je er direct onder wilt kruipen en de kleur, tsja, wat kan ik zeggen. Ik ben gewoon gek op donkergroen (maar hij is er ook in andere kleuren, mocht je minder gek op groen zijn).

Hebben? Je koopt het 100 procent linnen dekbedovertrek voor €119,- via Made.com.

2. Kleurig en crispy

crispy dekbedovertrek
Bron: Crisp Sheets via fonq.nl

Wauw, wat een kleur! Dit terra cotta dekbedovertrek sprint meteen in het oog door de rustige en toch vrolijke kleur. En extra troef: het is een crispy dekbedovertrek waardoor hij niet alleen zacht is, maar ook krakend fris.

Hebben? Je koopt het crispy dekbedovertrek voor €119,95 via fonq.nl.

3. All black

zwart dekbedovertrek op een bed
Bron: Beter Bed

Ik ben niet zo’n fan van teveel zwart in m’n slaapkamer. De donkere kleur laat m’n kleine slaapkamer kleiner ogen en daarnaast is het ook gewoon nogal somber. Totdat ik zag wat het doet als je er een ander kleurtje bij betrekt!

Dit satijnen dekbedovertrek is classy. Combineer ‘m met een extra kussen met een kleurrijk of wit kussensloop om het geheel wat op te halen

Hebben? Je koopt het zwarte dekbedovertrek voor €39,95 via Beterbed.nl.

Een lesje wassen: Hoe was je je dekbedovertrek, kussens en knuffels?

4. Gewafeld wit

gewafeld en wit dekbedovertrek
Bron: Made.com

Voordat ik aan dit stuk begon, besloot ik om geen witte dekbedovertrekken mee te nemen. ‘Zo standaard!’ was m’n argument. Dat vind ik nog steeds, maar op deze gewafelde variant werd ik stiekem toch een beetje verliefd.

Hij bestaat uit 100 procent katoen en is er ook in het licht roze en lichtgrijs (ik kan ook niet kiezen!).

Hebben? Je koopt het gewafelde dekbedovertrek voor €89,- via Made.com.

5. Washed blauw

Blauw dekbed met vervaging
Bron: Sleeptime Elegance via Dekbed Discounter

Lekker rustig, maar toch net even iets anders dan effen grijs/blauw. Dit verwaste dekebdovertrek is gemaakt van flanel en heeft een gewassen linnen effect.

Hebben? Je koopt het dekbedovertrek voor €29,95 via Dekbeddiscounter.nl.

Moeite met opstaan? 5 manieren om makkelijker uit bed te komen

6. Subtiel printje

dekebdovertrek met subtiel printje
Bron: Odd Twins via Slaaptextiel.nl

Je hebt misschien wel door dat ik nogal fan ben van effen dekbedovertrekken. Lekker rustig op een plek waar rust ook de hoofdrol speelt. Maar soms, zo af en toe, springt er toch een printje in het oog. Niet te wild en te gek, maar wel net even iets spannender dan ‘gewoon gewoon’.

Bovenop een plusje, onderop een streepje (of andersom, het is maar net hoe je je bed opmaakt natuurlijk) in een rustig kleurtje. Combineer met een effen, donker plaid (zie foto) voor een wat stoerder effect.

Hebben? Je koopt het dekbedovertrek voor €69,95 via Slaaptextiel.nl.

Meer om lekker bij te slapen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lisanne’s Interior Finds: 6 x dekbedovertrekken om heerlijk onder weg te dommelen
Sluiten