Style inspiratie: 3 ideeën voor het decoreren van een vitrinekast

Een vitrinekast is dé musthave voor de verzamelaars onder ons. Het is immers een mooie manier om je favoriete items in het zonnetje te zetten. En om je te laten zien hoe veelzijdig deze kast is, hebben we drie style-ideeën voor jou op een rij gezet. Let’s decorate!

Dit vind je vast ook leuk: zo geef je je (vintage) kast een make-over.

vitrinekast met servies
Lodder keukens
billy kast
IKEA

Servies

Een antieke theepot, het servies van je oma of die stijlvolle mokken: het is zonde om je mooiste servies te bewaren achter gesloten deuren. Hou je van veel kleur en gebloemde printjes? Voeg dan op deze manier een vrolijk accent toe aan je interieur. Voor een meer rustige look, kun je het beste servies kiezen in een neutrale tint.

plantenkast
H en M
vitrinekast met planten
Mink interiors

Planten

Creëer je eigen plantenkas in huis met een botanische verzameling achter het glas. Van kleine cactusjes tot een meer weelderige variant zoals een Monstera. Ook leuk: varieer met de potjes. Wist je dat terracotta potten een tof DIY-projectje zijn? Kijk hier voor de leukste verftips.

stylen vitrinekast
Stylizimo blog
Katrin Baath

Een mix van woonaccessoires

Als je ook een beetje een accessoire-tic hebt, dan kun je jouw bonte collectie een mooi plekje geven in een vitrinekast. Je mag alles combineren! Denk aan souvenirs, boeken, vaasjes en kandelaars. Als je voor een minimalistische look gaat, kun je het best kiezen voor een beperkt aantal items (allemaal in dezelfde neutrale tint).

Onze favoriete styletip blijft: werk met de regel van drie. Een oneven aantal oogt namelijk speelser.

Tip: natuurlijk is een vitrinekast ook dé perfecte plek om je verzamelitems te showen. Van stenen en kristallen tot barbiepoppen en trofee’s.

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Style inspiratie: 3 ideeën voor het decoreren van een vitrinekast
Sluiten