Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 10 apr 2020

Waarom een decoratieve spiegel nog toffer is dan een schilderij

Een mooie spiegel kan wonderen doen voor je interieur – daar heb je op Roomed vast wel eens vaker over gelezen. Twijfel jij nog tussen een nieuw schilderij aan de muur, of ga je tóch voor een spiegel? Op de redactie zijn we het er over eens: een decoratieve spiegel is hét item dat jouw huis naar een hoger niveau tilt.

Een tijdje geleden zocht ik ook naar een upgrade voor mijn interieur. Ik was klaar met een witte muur, maar wist niet precies wat ik dan wel met die muur wilde doen. Ik heb er verschillende schilderijen opgehangen, maar dat was het allemaal net niet.

Toen ik een onwijs toffe decoratieve spiegel tegenkwam, wist ik het zeker. Dit is the one. En ik ben héél blij dat ik niet voor een schilderij gegaan ben, want een mooie decoratieve spiegel heeft ontzettend veel voordelen. Ik zet ze even voor je op een rijtje.

1. De dynamiek van je interieur verandert door een spiegel

Als je een schilderij aan de muur hangt, dan is dit schilderij vanuit elk punt hetzelfde. De afbeelding van de spiegel verandert immers niet, en het is een plat oppervlak. Maar als je naar een spiegel kijkt, dan zie je ineens diepte. Je creëert hiermee een extra dimensie én je ziet vanuit elk punt van de kamer iets nieuws.

2. De kamer wordt lichter met een spiegel

Het fijne aan een grote spiegel in de woonkamer – of in welke kamer dan ook – is dat het zonlicht wordt gereflecteerd. Yes, dat betekent dus dat een lichte kamer met een grote spiegel nóg lichter wordt. Dit kan dus ook een handige truc zijn om een donkere kamer wat meer joie de vivre te geven.

3. Ook fijn: de kamer lijkt groter

Ook mooi meegenomen: je huis lijkt door de weerspiegeling ineens een stuk groter. En hoe groot je huis ook is, dat is altijd mooi meegenomen. Wil jij jouw woonkamer dus optisch groter laten lijken, kijk dan of je nog ruimte over hebt voor een mooie spiegel aan de muur.

4. Een spiegel past bij elke kleur in je interieur

Die okergele muur in huis is tof, maar na een tijdje raak je er op uitgekeken. Da’s geen probleem, daar kan je gewoon overheen met een nieuwe kleur. Je haalt een kek kleurtje in huis, een paar verfkwasten, en je kan weer een tijd vooruit. Maar dat schilderij dat je gekocht hebt, past nou net zo lekker bij die okergele muur…

Met een spiegel heb je het bovenstaande probleem niet. Doordat de spiegel geen ‘vast’ beeld laat zien, past een spiegel zich dus automatisch aan als je jouw interieur eens volledig om wilt gooien. En dat is voor jou als interieurgekkie geen overbodige luxe.

Meer lezen over spiegels in huis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom een decoratieve spiegel nog toffer is dan een schilderij
Sluiten