Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 24 jan 2021

Voor aan de muur: 5 decoraties die perfect in een stoer interieur passen

Een stoer interieur is in tegenstelling tot wat veel mensen denken wel degelijk leuk voor elk huis. In een stoer interieur gebruikt men vaak veel donkere kleuren als zwart, grijs en bruin, maar deze worden gecombineerd met witte plekken en decoraties in huis.

In de stoere interieurstijl wordt er veel gebruik gemaakt van stoere natuurlijke materialen in huis. Denk aan, metaal, hout, beton en stenen. Je wilt dit natuurlijk op een leuke manier terug laten komen in de decoraties.

Met deze stoere eyecatchers kan je bepalen waar de aandacht in huis naartoe gaat

Je wil bij een stoer interieur een aantal opvallende eyecatchers gebruiken in huis. Dit kunnen verschillende dingen zijn, bijvoorbeeld een terracotta bakstenen wand in huis, een grote metalen lockerkast, een industriële lamp of juist een leuke decoratie zoals een houten bord met daarop leuke wanddecoratie.

stoer interieur
Bron: @pakhuis.wonen

1. Koeien schedel

Om een opvallend statement te maken dat goed past in de stijl kun je een leuke dieren schedel ophangen. Dit zal zeker de aandacht trekken. Meestal wordt er gekozen voor een koeien schedel, maar een ander dier kan natuurlijk ook. Het zal zeker een stoere sfeer geven aan je interieur en ook mooi passen bij de kleuren die je gebruikt in huis.

2. Houten wandbord

Als je nog een lege wand hebt in huis waar je nog niet helemaal weet wat je wil, dan kun je daar een leuk wandbord ophangen met wandplanken. Hierop kun je dan weer leuke decoraties kwijt, zoals kaarsen, planten of industriële posters.

stoer interieur industriële klok
Bron: @ourhomeat.nr2

3. Industriële klok

Een industriële robuuste klok aan de wand zal echt de aandacht trekken naar jouw wand. Een grote robuuste klok is vaak van grove materialen, daarom geeft het een stoere look aan je huis. Een stoere klok in huis kan dus een mooie metalen eyecatcher zijn in huis.

4. Industriële kruk

Als je een bar hebt in huis of nog een extra zitplaats nodig hebt in de woonkamer, gebruik dan een stoere kruk. Eén of meerdere leren/houten krukken in huis geven een mooie fabriekshal sfeer die je wil in deze stoere stijl. Het leer of hout van de kruk past ook goed bij de stoere natuurlijke materialen die je al gebruikt.

> Handig: Volgens een expert moet je zo je leren bank schoonmaken

stoer interieur krijtbord
Bron: @my.style.my.home

5. Krijtbord

Een andere stoere, maar vooral ook creatieve wanddecoratie is een groot krijtbord. Je kunt ervoor kiezen om een hele krijtwand te maken of een bord. Hier maak je mooie creatieve tekeningen op, die je kunt veranderen wanneer je wil. Schrijf leuke positieve quotes en teken er mooie bloemen om jouw persoonlijkheid terug te laten komen in je interieur.

Dit artikel is geschreven door Jeroen van Gessel, de oprichter achter het postermerk Osare. Hij verkoopt op zijn webshop posters en heeft een leuk ambassadeurs programma voor iedereen die een fan is van interieur en decoreren met posters.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor aan de muur: 5 decoraties die perfect in een stoer interieur passen
Sluiten