Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Decoratie 2 mrt 2021

Go Scandi: met deze 5 decoraties voor een Scandinavisch interieur zit je goed

De Scandinavische interieurstijl heeft een paar basis regels: er wordt altijd veel wit gebruikt, je ziet veel hout terug komen in het interieur, een open stijl en simpele decoraties. Je kunt veel verschillende decoraties gebruiken in deze stijl, en wij hebben 5 decoraties bij elkaar gezocht die je meteen in jouw interieur toe kunt passen.

In Scandinavië is er elke winter maar heel weinig daglicht. Om optimaal gebruik te maken van het beetje daglicht dat er is, wordt er gekozen voor een hele lichte stijl. En wij weten precies welke accessoires daar het beste bij passen.

5 decoraties voor een Scandinavisch interieur

decoraties scandinavisch interieur
Bron: @huisje133

1. Posters in houten lijsten

Leuke wanddecoraties in deze sfeer zijn posters. Je kunt hierbij kiezen voor Scandinavische posters. Deze hebben vaak een lichte indruk en een minimalistisch ontwerp, denk bijvoorbeeld aan een line art ontwerp of een leuke quote.

Door deze posters in een houten lijst te gebruiken kun je ook gelijk houttinten aanbrengen in huis. Kies hierbij voor een mooi ontwerp dat een betekenis heeft voor jou, zo geeft het jouw interieur ook een persoonlijke sfeer.

2. Droogbloemen

In deze interieurstijl wil je ook een stukje natuur naar binnen halen. Hiervoor kan je uiteraard droogbloemen gebruiken. Zeker mooie pluimen pampasgras zijn een leuke toevoeging aan een hoekje. Je kunt deze bijvoorbeeld gebruiken in een grote vaas op de grond om zo de vloer te decoreren.

Heb je een bos droogbloemen in huis? Op deze manier blijven ze langer mooi

3. Houten decoraties

Zoek je naar leuke decoraties voor op de kast of in de vensterbank? Dan zijn kleinere houten beelden hier perfect voor! Kies voor leuke exemplaren die je leuk kunt combineren met andere decoraties. Op deze manier breng je gemakkelijk die natuurlijke Scandinavische look in huis.

4. Hangplanten

Ook in deze interieurstijl kun je mooi groen gebruiken in huis om het interieur meer leven te geven. Er zijn heel veel unieke manieren waarop je dit kan doen. Bijvoorbeeld een grote plant, een plantenplank, maar wat er heel goed in de Scandinavische stijl past zijn kleinere hangplanten. Deze planten kun je laten hangen van het plafond of vanaf een wandplank. Ook zijn deze makkelijk te combineren met

decoraties scandinavisch interieur
Bron: @zwartwitwonen

5. De decoratieve ladder

Een andere manier om een kale wand of loze hoek te decoreren, is met een decoratieve ladder. Je zet deze op de grond neer en tegen de wand aan. Aan de planken van de ladder kan je leuke planten hangen om de ladder nog meer te versieren.

Om de ladder iets meer aandacht te geven in jouw huis, kan je de kleur van de ladder lekker laten contrasteren met de kleur van de wand. In de Scandinavische woonstijl heb je vaak lichte wanden, dus door de ladder zwart te verven contrasteert hij goed met de witte kleur op de wand. Het resultaat: meer aandacht voor de ladder.

Dit artikel is geschreven door Jeroen van Gessel, de oprichter achter het postermerk Osare. Hij verkoopt op zijn webshop posters en heeft een leuk ambassadeurs programma voor iedereen die een fan is van interieur en decoreren met posters.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Go Scandi: met deze 5 decoraties voor een Scandinavisch interieur zit je goed
Sluiten